Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Steeltjes verse kruiden: welke kun je wel en niet gebruiken?

steeltjes-verse-kruiden-welke-kun-je-wel-en-niet-gebruiken.jpg

Gaan de steeltjes van kruiden bij jou ook altijd linea recta richting prullenbak? Zonde! Sommige kruidsoorten hebben namelijk ontzettend smaakvolle steeltjes die je gewoon door je eten kunt gebruiken. Maar voor welke kruiden geldt dit nu precies? Hier een handig overzichtje.

Het verschil zit ‘m eigenlijk in zachte en harde kruiden. De steeltjes van zachte kruiden kun je gewoon gebruiken, terwijl je de steeltjes van harde kruiden het beste kunt weggooien.

Zachte kruiden

De stelen van zachte kruiden hebben dezelfde smaak als de bladeren en kun je dus prima door je gerechten gebruiken. Zachte kruiden zijn basilicum, peterselie, koriander, dille en bieslook. Je kunt deze verse stelen gewoon fijnsnijden en verwerken in sauzen, salades of soepen.

Lees ook: met dit trucje houd je je kruidenplantjes extra lang goed

Harde kruiden

De stelen van harde kruiden als rozemarijn, salie, oregano en tijm kun je beter niet eten. Mocht je ze tóch graag willen gebruiken, dan kun je de kruiden in zijn geheel laten meestoven door ze in een bosje vast te binden en een langere tijd mee te garen of koken in je gerecht. Zo krijgen de steeltjes toch genoeg tijd om ook wat smaak af te geven.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | 24 kitchen
Beeld |iStock

Ook interessant