Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Heerlijk: steak met pastinaakfriet uit de oven, veldsla en avocadosaus

heerlijk-steak-met-pastinaakfriet-uit-de-oven-veldsla-en-avocadosaus.jpg

Zin in een stukje vlees met gezonde friet? Probeer dan eens deze steak met pastinaakfriet uit de oven, veldsla en een heerlijke saus van avocado. Een recept dat niet alleen allerlei groenten bevat, maar ook nog eens makkelijk te bereiden is.

Pastinaak noemen we vaak een vergeten groente, maar wanneer je deze frietjes eet, ontdek je weer dat dat eigenlijk hartstikke zonde is.

Benodigdheden steak met pastinaakfriet en avocadosaus:

  • 500 g ongeschilde pastinaak
  • Milde olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout
  • Vruchtvlees van 1 avocado
  • 4 el volle kwark naturel
  • 1 el citroensap
  • 1-2 el gehakte korianderblaadjes
  • 4 biefstukken van ± 150 g
  • 200 g veldsla

Het recept klaarmaken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de pastinaak tot frietjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  3. Besprenkel de pastinaakfrietjes met olie en maal er peper en zout naar smaak boven.
  4. Bak de frietjes in 15-25 min. goudbruin.
  5. Plet intussen het vluchtvlees van de avocado
  6. Meng er de kwark door en maak op smaak met citroensap, peper, zout en de koriander.
  7. Verhit nog wat olie in een koekenpan en bak de biefstukken hierin ± 2 min. per kant.
  8. Maal er peper en zout naar smaak boven en laat ± 2 min. rusten onder losjes geplooid aluminiumfolie.
  9. Serveer de biefstuk met de pastinaakfriet, de veldsla en de avocadosaus.

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 25 min. oventijd

Heerlijk: Steak met pastinaakfriet uit de oven, veldsla en  avocadosaus

Dat ziet er verukkelijk uit!

Vergeten groenten

Geïnspireerd geraakt door dit gerecht met de vergeten groente pastinaak? Zet dan ook déze vergeten groenten weer eens op tafel. Wat denk je bijvoorbeeld van postelein, aardperen of schorseneren? Héérlijk!

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-40. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Recept | Ilse D’Hooge Colette Beyne
Fotografie | Wout Hendrickx

Ook interessant