Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Deze springrolls met avocado en zalm zijn gezond én makkelijk te maken

springrolls.jpg

Springrolls zijn multi-inzetbaar: fijn als snack bij de borrel, lekker als lichte avondmaal en heerlijk als meeneem-lunch naar het werk. Deze lichte loempiaatjes met gember-bosuidip zijn ook nog eens gemakkelijk te maken.

Dit heb je nodig voor 12 stuks

  • 100 g dunne rijstnoedels*
  • 1 avocado, in heel dunne plakjes
  • sap van 1 limoen
  • 
12 rijstvellen*
  • 2 tl zwart sesamzaad
  • 12 takjes koriander
  • 6 plakjes gerookte zalm
  • 50 g taugé
  • voor de gember-bosuidip: 2 el gember-
siroop, 2 el rijstazijn en ½ bosuitje (in ringetjes)

*Rijstnoedels en rijstvellen zijn te koop bij Aziatische en XL-supermarkten en online.

Zo maak je de springrolls

  • Doe de noedels in een hittebestendige kom en giet er kokend water op tot ze onder water staan. Laat ± 3 min. wellen, spoel dan goed koud af en laat uitlekken.
  • Besprenkel de avocado met wat limoensap.
  • Dompel telkens 1 rijstvel onder in een grote kom warm water tot-ie zacht wordt. Schud uit, leg op een theedoek en bestrooi met wat sesamzaad.
  • Leg op 
1 helft van het velletje eerst een plukje koriander, dan een twaalfde deel van de zalm, avocado, noedels en taugé.
  • Vouw het rijstvel dubbel en vouw de zijkanten naar binnen. Rol het vel op en leg neer met de naad naar beneden.
  • Bewaar afgedekt en maak zo nog 11 rolletjes. Meng voor de dip de gembersiroop met de rijstazijn en de bosui en serveer bij de rolletjes.

Bereidingstijd: ± 30 min.

Eet smakelijk!

Productie | Colette Beyne
Styling | Judith Baehner
Fotografie | Maaike van Haaster
Bereiding | Yvonne Jimmink
Receptuur | Dosia Brewer

Leuk om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant