Word abonnee

Kies n├║ voor een abonnement met korting

Abonneer n├║ met korting

Eten

Zo maak je deze Halloween-chocoladetaart (met spookjes van meringue)

zo-maak-je-deze-halloween-chocoladetaart-met-spookjes-van-meringue-margriet.jpg

Wil je een taart bakken voor Halloween? Deze spookjestaart wordt onbetwist de ster van jouw Halloween-avond. Gemaakt van chocoladecake en gevuld met ganache. De schuimspookjes maak je ook helemaal zelf, dus een heerlijk project op deze gure herfstdag.

Een horrorfilmavondje op de planning staan? Dan mag deze taart niet ontbreken.

Ingredi├źnten voor de Halloween-taart (voor 10-12 personen)

Bereidingstijd: ┬▒ 1 uur + | oventijd ┬▒ 25 min. | + afkoelen

Voor de meringuespookjes:

  • 90 g eiwit
  • 180 g poedersuiker
  • snuf zout
  • eetbaar zwart kleurpoeder

Voor de chocoladecake:

  • boter om in te vetten
  • 285 g bloem
  • 350 g fijne kristalsuiker
  • 90 g cacaopoeder
  • 12 g baksoda
  • 10 g bakpoeder
  • 8 g zout
  • 300 ml karnemelk
  • 180 ml vers gezette koffie
  • 160 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 el vanille-extract
  • 400 g pure chocolade, in stukjes
  • 400 ml slagroom

Extra nodig:

  • wegwerpspuitzak (met Wilton-spuitmondje 1A)
  • 4 ronde bakvormen van 16 cm ├ś

Zo maak je de spookjestaart

1. Verwarm de oven voor op 80 ┬║C en beleg een bakplaat met bakpapier.

De meringuespookjes:

2. Mix dan voor de meringuespookjes het eiwit licht schuimig.
3. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en daarna het zout.
4. Mix tot stevige stijve pieken. Schep ze in een spuitzak met spuitmondje.
5. Spuit er dan spookjes van op het bakpapier: wat zijn ze leuk!
6. Bak ze ┬▒ 1┬Ż uur in de oven, op 80 ┬║C . Zet de oven dan uit en laat ze in de oven afkoelen.
7. Bewaar de spookjes luchtdicht voordat ze op de taart gaan.
8. Maak voor de oogjes wat kleurpoeder aan met water en teken ze met een klein kwastje op het schuim.

De cakemix:

9. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 ┬║C.
10. Vet de bakvormen in met boter en bekleed ze met bakpapier.
11. Zeef daarna alle droge ingredi├źnten, inclusief de suiker.
12. Klop dan de eieren, koffie, olie en het vanille-extract in een kom rustig door elkaar met een vork.
13. Voeg het natte mengsel vervolgens toe aan het droge mengsel en mix ongeveer 1 min. op medium stand.
14. Verdeel de cakemix over de bakvormen, ┬▒ 450 g per vorm.

De cakes de oven in:

15. Bak de cakes ┬▒ 15 min.
16. Draai dan de bakplaat 180 graden en bak ze nog ┬▒ 10 min. of tot een sat├ęprikker er bijna droog uitkomt.
17. Laat de taarten volledig afkoelen op een rooster alvorens ze uit de vormen te halen.

En dan de ganache:

18. Verwarm voor de ganache de slagroom tot het kookpunt, giet hem daarna over de chocolade en laat even staan.
19. Roer het mengsel daarna rustig door tot alles is opgenomen.
20. Laat de ganache stevig worden.
21. Schep hem vervolgens in een spuitzak en spuit de ganache op drie van de taartlagen.
22. Zet ze dan op elkaar en dek af met de lege taartlaag.

Versieren maar:

23. Plak de oogjes op de zijkant van de taart met een drupje ganache.
24. Garneer de bovenkant met de meringue-spookjes.
25. Zet deze ook vast met een drupje ganache.

Et voilà!

spookjestaart

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Fotografie | Renee Frinking
Styling | Nicole de Werk

Ook interessant