Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Spinaziestamppot met gehaktballetjes

spinaziestamppot-met-gehaktballetjes.jpg

Lekker voor de koude winteravonden in januari!

Ingrediënten
800 g kruimige aardappelen, geschild en in stukjes
3 teentjes knoflook, gesnipperd
400 g mager rundergehakt
1 ei, losgeklopt
1 beschuit
3 eetlepels olijfolie
1 blik tomaatblokjes (400 g)
1 kg spinazie (of 1 pak diepvriesspinazie)
2 eetlepels pesto
100 ml melk

Bereidingswijze
Kook de aardappels in 20 minuten gaar.

Draai kleine gehaktballen van gehakt, de helft van de knoflook, peper, zout, ei en het verkruimelde beschuit. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de tomaatblokjes toe en stoof in 10 minuten gaar.

Verhit de rest van olie in een wok en roerbak de spinazie met de rest van de knoflook totdat het geslonken is (bij diepvriesspinazie: verwarm de spinazie en roer de knoflook erdoor). Verhit de melk in de magnetron. Stamp de aardappelen met de melk en pesto tot puree en roer de spinazie erdoor. Serveer de spinaziestamppot met de gehaktballetjes en tomatensaus.

Bron: Puur Gezond

Ook interessant