Eten

Spiesjes van Sint Jacobsschelpen

stjacob.png

Ingrediënten

20 kleine Sint Jacobsschelpen – 8 dunne zoethoutstokjes – olijfolie basilicum – 250 g pandanrijst – 2 el ongezouten cashewnoten – 250 g groene asperges – 1 el olijfolie – 150 g sugarsnaps – 1/2 el notenolie

Zo maak je het!

Prik de Sint Jacbosschelpen voor en rijg ze per 2 of 3 aan dunne zoethoutstokjes. Bestrijk ze dun met de olijfolie en laat afgedekt, op een koele plaats, een dag intrekken. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster intussen de cashewnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Breek het onderste deel van de asperges af en snijd de asperges in drieën. Kook ze in 8 min. beetgaar in ruim water met zout en laat ze uitlekken. Verhit 1 el olijfolie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak hierin de sugarsnaps 2 min. Bak de asperges 1 min. mee. Schep er 1/2 el notenolie en de cashewnoten door en houd warm. Verhit een grillpan voor. Bestrijk de Sint Jacobsschelpen eventueel nog met wat olie en gril ze in de pan aan beide kanten lichtbruin en gaar. Serveer meteen, met de rijst en de asperges.

Extra informatie

Bereidingstijd: 25 min. + 1 dag rusten
Calorieën: 430
Streep-je-Slank vakjes: 43

Ook interessant