Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Met déze 4 tips bak jij voortaan het perfecte spiegelei

met-deze-4-tips-bak-jij-voortaan-het-perfecte-spiegelei.jpg

Van een aangebrande onderkant tot een te doorbakken dooier: het maken van een spiegelei is niet bepaald gemakkelijk. Toch hoef je echt geen ervaren kok te zijn om voortaan hét perfecte spiegelei te kunnen voorschotelen.

Met de hulp van deze tips kom je namelijk ook al heel ver.

1. Zorg voor de juiste temperatuur

Om ervoor te zorgen dat de dooier zacht is maar het eiwit wel gaar wordt, is het belangrijk dat je de pan tot een medium temperatuur verhit. Je pan hoeft dus niet gloeiend heet te zijn, maar wel dusdanig heet dat het eiwit al gelijk gedeeltelijk stolt zodra je het ei erin doet. Dit kun je voor elkaar krijgen door de pan op een laag vuurtje warm te laten worden.

2. Gebruik genoeg boter of olie

Om ervoor te zorgen dat de onderkant van je ei niet aankoekt, is het belangrijk dat je genoeg boter of olie in je pan gebruikt en deze tot een medium temperatuur verhit. Je wilt immers het hele spiegelei heel houden en niet ineens met een roerei opgescheept zitten. Bij boter is de juiste hoeveelheid het makkelijkst in te schatten: zodra de boter lichtjes begint te schuimen kun je het ei erin doen.

Lees ook: Waarom je eieren beter niet in de deur van je koelkast kunt bewaren

3. Gebruik een beetje zout en peper

Een spiegelei is het lekkerst met de toevoeging van een beetje zout en peper. Dit kun je het beste al tijdens het bakken op je ei strooien en niet achteraf als het ei al op je bordje ligt.

4. Voeg een scheutje water toe

Om ervoor te zorgen dat je ei perfect gegaard is, kun je het beste een klein scheutje water toevoegen aan de pan. Dek de pan vervolgens af met een deksel en laat het geheel eventjes sudderen. Er zal nu een waterdamp gaan vormen in de pan die ervoor zorgt dat het eiwit mooi gaar is, maar de dooier nog lekker zacht.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Culy
Beeld | iStock

Ook interessant