Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: spicy powerbowl met rijst, zwarte bonen, gemarineerde ui en ei

spicy-powerbowl-met-rijst-zwarte-bonen-gemarineerde-ui-en-ei.jpg

Op zoek naar een lekker recept voor een hartige lunch of een simpel diner? Dan is dit recept ideaal voor jou. Deze spicy powerbowl met rijst, zwarte bonen, gemarineerde ui en ei is heerlijk voor wie wel van avontuurlijk houdt.

Dit recept is gemakkelijk te maken en goed voor vier personen.

Benodigdheden

  • 200 g zwarte bonen (blik)
  • 200 g zilvervliesrijst (witte)
  • 1 el zonnebloem- of arachideolie
  • 400 g spinazie
  • versgemalen peper, zout
  • 2 eieren
  • 1 el (wasabi) sesamzaad

Voor de gemarineerde ui

  • 2 limoenen
  • 1 tl honing
  • paar takjes koriander, fijngehakt
  • 2 rode uien, in dunne ringen

Bereidingswijze spicy powerbowl

Dit recept maak je in ongeveer vijftien minuten, plus een uur tijd om te marineren.

  1. Pers voor de gemarineerde ui 1 van de limoenen uit en vang het sap op.
  2. Roer de honing erdoor en hak de koriander erbij.
  3. Schep de uienringen erdoor en laat 1 uur trekken. Schep af en toe om.
  4. Snijd intussen de tweede limoen in partjes, giet de bonen af, spoel ze onder koud water en laat uitlekken.
  5. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Houd wat spinazieblaadjes apart.
  7. Verhit de olie in een kleine pan en laat de rest van de spinazie hierin omscheppend slinken.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Kook de eieren halfzacht in ongeveer 4 min., laat ze schrikken en laat ze in ijskoud water liggen, zodat de dooiers lekker smeuïg blijven.
  10. Verdeel de rijst over de vier grote kommen en verdeel de warme spinazie, de zwarte bonen en de gemarineerde ui erover.
  11. Leg in elke kom een half ei en garneer met de achtergehouden spinazie en een partje limoen.
  12. Bestrooi met het sesamzaad.

Ziet erg goed uit!

Fotografie | Wout Hendrickx
Foodstyling en recepten | Lot van Riel

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 08– 2021
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant