Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: spelt-pompoenrisotto met gemengde paddenstoelen

recept-spelt-pompoenrisotto-met-gemengde-paddenstoelen.jpg

ben je dol op risotto, maar wil je een keer iets anders dan rijst? Dan is deze spelt-pompoenrisotto zeker het proberen waard. Deze heerlijke risotto in combinatie met gemengde paddenstoelen is een echte aanrader voor het najaar.

Natuurlijk kun je in plaats van spelt ook de standaard risottorijst gebruiken. Dit hoef je niet vooraf te weken zoals in onderstaand recept wel benoemd wordt.

Benodigdheden spelt-pompoenrisotto:

  • 2 el milde olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 250 g spelt
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • Een halve butternutpompoen, geschild, in blokjes
  • 800 ml warme groentebouillon
  • 250 g gemengde paddenstoelen; grote exemplaren kleiner gesneden
  • 2 el peterselie + extra om te garneren
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • Kaasflakes om te garneren
  • Versgemalen peper, zout

Zo maak je het:

  1. Week de spelt twee uur in koud water en giet dan af door een zeef.
  2. Verhit 1 el van de olie en fruit hierin de sjalot op lage pit. Strooi de spelt erbij en roerbak tot de graankorrels glazig zijn.
  3. Blus af met de wijn en laat 1-2 min. zachtjes koken.
  4. Voeg de gesneden knoflook en de pompoen toe.
  5. Schenk er een juslepel warme bouillon bij en roer om. Laat zacht koken tot bijna alle vloeistof opgenomen is. Schenk er vervolgens weer een lepel bouillon bij.
  6. Herhaal tot alle bouillon op is of tot de spelt en de pompoen gaar zijn; dit duurt zo’n twintig minuten.
  7. Roer de kaas en peterselie door de speltrisotto en breng op smaak met zout en peper.
  8. Verhit in een andere pan de rest van de olie en fruit hierin de champignons krokant.
  9. Verdeel de speltrisotto over diepe borden en schep de champignons erop. Garneer met de kaasflakes en de extra peterselie.

Bereidingstijd: ± dertig min. + 2 uur weektijd spelt

Recept: Spelt-pompoenrisotto met gemengde paddenstoelen

Dat ziet heerlijk uit, eet smakelijk!

Recept | Ilse D’ Hooge, Colette Beyne
Fotografie |Wout Hendrickx

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-40. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Ook interessant