Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Speculaaspoppen

speculaaspoppen.jpg

Het Sinterklaasfeest wordt nog leuker en lekkerder met de jouw zelfgemaakte speculaaspoppen.

Voorbereiding: 20 min.
Wachttijd: 1 uur
Bereidingstijd: 25 min.
Aantal porties: 10

Ingrediënten
150 g koude boter
1 citroen
225 g + 2 el zelfrijzend bakmeel
150 el donkerbruine basterdsuiker
1 1/2 – 2 el Silvo Koek- en speculaaskruiden
2-3 el melk
20 hazelnoten
10 garneeramandelen
Extra nodig: fijne rasp, bakpapier en deegroller

Bereidingswijze
1. Snijd de boter in blokjes.

2. Was en rasp de schil van de citroen.

3. Meng in een kom 225 g zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, zout en de Silvo Koek-en speculaaskruiden door elkaar. Voeg de boterblokjes, citroenrasp en melk toe en kneed er een soepele deegbal van.

4. Laat de deegbal minimaal 1 uur in de koelkast rusten.

5. Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

6. Rol de deegbal op een met het overige bakmeel bestoven werkblad uit tot een ½ cm dikke deeglap.

7. Snijd 10 poppen uit het deeg en leg deze op de bakplaten. Druk in elke speculaaspop 2 hazelnoten als ogen en een amandel als mond.

8. Bak de speculaaspoppen ca. 25 minuten in de oven. Laat de speculaaspoppen op de bakplaat afkoelen en knapperig worden.

Tips!
Kooktip: Voeg indien het deeg te droog is een beetje extra melk toe.
Variatietip: Maak met grappige uitsteekvormpjes ook eens andere leuke speculaaskoekjes.

Bron
Silvo

Ook interessant