Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Het mag weer: speculaasjes bakken

speculaasjes-bakken.png

Misschien een slecht excuus om te snoepen, maar nu Sint in het land is, gaat er niets boven speculaasjes. 

Wat heb je nodig?

25 stuks | 30 minuten (+ 2 dagen rusten + 30 min. bakken)

– 225 g roomboter
– 300 g witte basterdsuiker
– mespunt zout
– scheutje karnemelk
– 500 g bloem (liefst Zeeuwse bloem)
– 20 g bakpoeder
– 30 g speculaaskruiden

Extra
– speculaasplank of kleine speculaasvormpjes (o.a. te koop bij bakwinkels en Dille&Kamille)

Zo maak je het!

Meng de boter met de bastardsuiker en het zout. Roer er een beetje karnemelk door todat een glad mengsel ontstaat. Werk hier de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden doorheen. Kneed tot een soepele deegbal en leg deze, in vershoudfolie verpakt, een dag of twee in de koelkast om de smaken in te laten trekken. Haal het deeg uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 150 en bestuif de speculaasplank met bloem. Snijd een stukje deeg af en druk dit in het vormpje op de plank. Snijd met een scherp mes het overtollige deeg weg. Draai de plank / het vormpje om, zodat het deeg loskomt. Leg de speculaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 30 min. goudbruin en krokant.

Ben jij ook dol op speculaasjes? 

Ook interessant