Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade

spaanse-sinaasappel-grapefruitsalade.jpg

Zin in een zonnige en gezonde salade met dit mooie weer? Maak eens deze sinaasappel-grapefruitsalade als lunch- of voorgerecht. De combinatie van zoet met pittig is heerlijk verfrissend!

Ingrediënten (4 personen)
– 2 sinaasappels
– 2 rode grapefruits
– 1 klein blikje ansjovisfilets
– 3 el olijfolie
– 1 el citroensap
– 1 tl honing of 1/2 tl suiker
– 1 tl mosterd
– zout, peper
– 1 gedroogd chilipepertje of 1-2 tl tabasco
– 100 g gemengde friseesla
– 12 kleine zwarte olijven

Bereidingswijze
Schil de sinaasappels en citroenen. Snijd boven een kom de partjes
los en vang het sap op (in plakken snijden mag ook). Klop een dressing van het opgevangen sap, ansjovisolie, olijfolie, citroensap, honing, mosterd en zout en peper. Breng pittig op smaak met het fijngesneden pepertje of tabasco. Meng de helft van de dressing met de sla en verdeel die over 4 borden. Garneer met sinaasappel, grapefruit, ansjovis en olijven. Druppel er de rest van de dressing over. Bereidingstijd: ca. 15 min.

Smakelijk eten!

Ook interessant