Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Soep over? Déze 5 lekkere dingen kun je er nog mee maken

soep-over-deze-5-lekkere-dingen-kun-je-er-mee-doen-margriet.jpg

Met dit koude weer is een warm soepje hartstikke lekker, maar wat als je nu heel veel soep over hebt? Je zou het natuurlijk kunnen invriezen, maar wist je dat je er ook één van deze vijf lekkere dingen mee kunt maken?

Hartstikke makkelijk én creatief bedacht.

Soep over? Gebruik het…

1. Voor het koken van rijst of quinoa

Als je je rijst of quinoa wat extra smaak wilt geven, dan komt je restje soep goed van pas. En wat ook mooi is meegenomen, is dat je meteen wat extra groenten en eiwitten aan je gerecht toevoegt. Laat je rijst of quinoa dus lekker in je soep koken en je hebt een heerlijk smaakvol gerecht!

2. Als pastasaus

Michele Di Pietro schreef een heel boek over soep en weet dus als geen ander wat je met restjes soep kunt doen. Haar favoriete manier om het in een ander gerecht te verwerken, is door er pastasaus van te maken. “Kook zo’n 750 milliliter soep en wacht tot er nog zo’n 25 procent van de soep is overgebleven. Terwijl het kookt, maak je apart de pasta klaar. En zodra de pasta is gekookt, giet je het af en gooi je het nog eens bij de pan met het restje soep. Voeg tenslotte nog een beetje olijfolie en kaas toe en je hebt een heerlijke pastasaus!

Lees ook:
5x waarom kippensoep niet alleen lekker maar ook gezond is

3. Als bouillon voor pasta

Veel mensen koken hun pasta in bouillon om wat extra smaak, groenten en eiwitten toe te voegen. Maar je kunt natuurlijk ook je bouillon verruilen voor je overgebleven soep, zodat er lekker veel smaak aan de pasta zit.

4. Door een overschotel

Ben je gek op ovenschotels? Dan zou je ook eens kunnen proberen om een romige soep (zoals bijvoorbeeld champignonsoep) toe te voegen aan een ovenschotel. Dat gaat vast heerlijk romig smaken.

5. Als dipsaus

Als je soep over hebt, kun je er ook nog een heerlijke dipsaus van maken. Hiervoor moet je het eerst in een pannetje koken en wat kaas toevoegen om zo de textuur wat dikker te krijgen. Vervolgens giet je het in een kleine ovenschaal en bak je het op 200 graden af tot het lekker bubbelig en een beetje goud is. Eet het bijvoorbeeld met stokbrood, chips of een toastje.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Well and Good
Beeld | Getty

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Thaise en Italiaanse keuken.

Ook interessant