Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Sneller afvallen? Eet meer bonen!

bonen.gif

Peulvruchten zorgen niet alleen voor een gezonder cholesterol, uit Canadees onderzoek blijkt nu dat je er nog van kunt afvallen ook. Nog een reden om vaker een portie bonen te eten.

Volgens de onderzoeksresultaten van het Canadese Li Ka Shing Knowledge Institute staat een dagelijkse portie van 130 gram bonen, erwten, kikkererwten of linzen gelijk aan een bescheiden gewichtsverlies van 340 gram in zes weken tijd. Dat is niet veel, maar alle kleine beetjes helpen, nietwaar? Ook kunnen peulvruchten helpen om makkelijker op gewicht te blijven, lezen we op nu.nl.

Vol gevoel

Volgens de onderzoekers komt dit omdat peulvruchten een (langer) vol gevoel geven, waardoor je minder andere dingen eet. Ze bevatten namelijk veel eiwitten en vezels, voedingsstoffen waarvan bekend is dat ze een verzadigend effect hebben.

Peulvruchten werken cholesterolverlagend

Er is trouwens nog een reden om vaker peulvruchten te eten. Ze zijn namelijk zo gezond, dat als je ze elke week op je menu zet, het slechte LDL-cholesterol in je bloed omlaaggaat. Wetenschappelijk bewezen! De Gezondheidsraad adviseert daarom iedereen om elke week een portie peulvruchten te eten. Dit advies is inmiddels ook opgenomen in de nieuwe Schijf van Vijf.

Het slanke alternatief voor vlees

Doordat peulvruchten veel eiwitten, B-vitamines, voedingsvezels, ijzer en andere mineralen bevatten, zijn het ideale vleesvervangers. En dat scheelt ook weer een paar calorieën, want een portie peulvruchten is veel slanker dan een stuk bereid vlees.

Ook lekker in de salade

Wil je een keer wat anders dan gekookte peultjes of doperwtjes? Je kunt ook heerlijke salades van peulvruchten maken. Margriet.nl geeft je drie heerlijke recepten.

Bron | nu.nl

Ook interessant