Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Snel, makkelijk én om te smullen: panpizza met kersttomaten en mozzarella

panpizza.jpg

Soms heb je even geen inspiratie voor het avondeten. Gelukkig is deze panpizza met kerstomaten en mozzarella altijd een goed idee! De rucolasalade kun je op je pizza doen of er apart bij eten. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig (1 persoon)

  • 250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd + extra om te bestuiven
  • 1 tl zout
  • 4 el olijfolie om in te bakken
  • 100 ml passata of tomaten-pastasaus naar keuze
  • 150-200 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • paar dunne ringen rode ui
  • 100 g mozzarella, in stukjes
  • 2 takjes basilicum, blad geplukt + extra om te garneren
    voor de rucolasalade
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • ½ klein teentje knoflook, geperst
  • 2 tl balsamicoazijn
  • versgemalen peper, zout
  • 50 g rucola
  • ± 25 g Parmezaanse kaas, geschaafd

Zo maak je de pizza

  1. Meng het bakmeel met het zout. Voeg 2 el olie en 75 ml lauwwarm water toe en kneed tot een zacht, soepel deeg.
  2. Rol het op een met bakmeel bestoven werkvlak uit tot een cirkel ter grootte van je grootste koekenpan met antiaanbaklaag.
  3. Verwarm de oven voor op een grillstand/200 °C.
  4. Verhit 1 el olie op lage pit in de antiaanbakpan. Bak hierin de pizzabodem in 4-5 min. goudbruin en knapperig. Keer hem en bak de andere kant in 2-3 min. goudbruin.
  5. Neem de pizzabodem uit de pan, bestrijk hem met de passata en beleg met tomaten, ui, mozzarella en basilicum.
  6. Zet de pizza 3-5 min. onder de ovengrill of totdat de kaas gesmolten en de topping warm is.
  7. Klop intussen voor de salade de olie met de knoflook en de azijn tot een dressing.
  8. Breng op smaak met peper en zout. Schep de rucola erdoor en verdeel de kaas erover.
  9. Garneer de pizza met basilicumblad en serveer met de salade.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 5 min. oventijd

Productie | Colette Beyne
Styling | Annemieke Paarlberg
Fotografie | Maaike van Haaster
Foodstyling | Jacqueline Pietrowski
Recepten | Suzanne Stougie

Dit recept komt uit Margriet 2018-40. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant