Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Snel kerstmenu van Jamie Oliver: dessert van kleine frangipanetaartjes

frangipane2.png

Een uitgebreid kerstdiner hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen. Vooral niet met dit snelle kerstmenu van Jamie Oliver!

Ook toe aan een snel hoofdgerecht met alles erop en eraan? Bekijk dan ons snelle kerstmenu.

Om te beginnen
Zet alle ingrediënten en andere spullen klaar. Verhit de oven tot 190 ºC. Breng een volle ketel water aan de kook. Zet een grote koekenpan op hoog vuur. Zet het standaardmes in de keukenmachine.

Taartjes
6 kleine, diepe kruimeldeegbodempjes
1 ei
100 g gemalen amandelen
100 g boter
90 g lichtbruine, fijne tafelsuiker
1 sinaasappel
1 eetlepel vanillepasta of -extract
175 g frambozenjam van goede
kwaliteit
250 g crème fraîche, voor erbij

Taartjes
Zet de deegbodempjes op een bakplaat. Maak het frangipanemengsel door het ei in een mengkom te breken en er de gemalen amandelen, de boter en de tafelsuiker bij te doen. Rasp er de schil van een halve sinaasappel over, schep er de vanillepasta of het -extract bij en roer alles goed door elkaar.


Schep eerst een kleine theelepel jam in elk van de deegbodempjes, schep er vervolgens een volle theelepel frangipane op, dan weer een kleine theelepel jam en ten slotte een tweede volle theelepel frangipane. Zet de bakplaat in het midden van de hete oven en zet de kookwekker op exact 18 minuten.Haal de taartjes uit de oven als ze goudbruin zijn en serveer ze warm, met een flinke lepel crème fraîche ernaast.

Voor meer supersnelle recepten van Jamie Oliver bestel je zijn boek ‘Jamie in 30 minuten’ bij Boekenwereld. Kosmos Uitgevers, ISBN 9789021549248.

Ook interessant