Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Snackpizzaatjes met champignons

minipizza-jpg.jpg

Hij lijkt misschien een beetje gewoontjes, maar dat kleine paddenstoeltje heeft onvermoede kwaliteiten en is in al zijn soorten en maten een veelzijdig type. Deze minipizzaatjes zijn lekker bij de borrel of als warm hapje na een winterse wandeling.

Snackpizzaatjes (8 stuks)
½ pak witbroodmix
extra vierge olijfolie

voor de topping
2 dunne preitjes, in dunne lengtereepjes
1 bakje kastanjechampignons, in vieren
1 bakje kerstomaatjes, in vieren
1 bol mozzarella, in heel dunne plakjes
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 el milde olijfolie
stukje Parmezaanse kaas

Bereiding
Bereid de broodmix met lauwwarm water en olie in plaats van boter of margarine, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het deeg 30 min. afgedekt rijzen op een warme plaats.

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in achten en vorm er platte rondjes van. Leg ze op een ingevette bakplaat en laat onder plasticfolie nog 30 min. rijzen. Beleg de pizzabodempjes met de prei, de champignons, de tomaat en de mozzarella, bestrooi met de kruiden en lepel er olie over. Bak de pizzaatjes in 15 min. goudbruin en gaar. Bedruppel uit de oven me nog wat olie en rasp er Parmezaanse kaas boven.

Bereidingstijd:  ± 30 min. + 1 uur rijstijd

Wil jij meer lekkers maken met de veelzijdig champignon? Blader dan door Margriet 4.

Ook interessant