Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Snacken tijdens de jaarwisseling

kopie-van-appelflap.jpg

Denkt u de kerstdagen veilig en verantwoord door te zijn gekomen, staat Oudejaarsavond weer voor de deur. U kunt er vaak niet omheen: de schaal oliebollen en appelflappen op tafel. Ze zien er zo verleidelijk uit en ruiken ook nog eens lekker. En zeg nou zelf, het hoort er natuurlijk wel een beetje bij. Als u dan toch de keuze heeft, kies dan voor een verantwoorde snack!De appelflap is het hele jaar door verkrijgbaar in de supermarkt en bij de bakker. Toch is het ook een bekende snack tijdens de feestdagen. De appelflap bevat naast bladerdeeg en appels ook een hele hoop suiker. Dit staat garant voor flink wat calorieën.
Calorieën per stuk: 338.De oliebol
Deze bol kennen we allemaal. Ze zijn in verschillende varianten beschikbaar, van naturel en krenten tot exemplaren met bier en room als vulling. Welke variant u ook kiest, oliebollen zijn niet erg gezond. Ze worden gebakken in olie, dat naast een hoop goede vetten ook heel wat slechte vetten bevat. Dat laat zich ook al snel zien in het aantal calorieën per oliebol.
Calorieën per stuk: 185.

Appelbeignet
Naast de oliebol en appelflap is de appelbeignet een bekende snack op Oudejaarsavond. Deze snack bestaat voornamelijk uit appels. Schijfjes appel worden in beignetbeslag gedoopt en vervolgens verdwijnen ze in de frituurpan. De bakwijze is, net als bij de oliebol, niet erg verantwoord.
Calorieën per stuk: 190.Appelbol
De appelbol is misschien niet bij iedereen even bekend, maar wel erg lekker. De appelbol bestaat uit een uitgeholde appel met een laag bladerdeeg aan de buitenkant. Het holletje van de appel wordt gevuld met suiker en kaneel en eventueel met spijs of rozijnen. Tot slot wordt de bol bestrooid met kristalsuiker. Een ware caloriebom dus!
Calorieën per stuk: 350.Verantwoord snacken
Dacht u altijd verantwoord Oudejaarsavond door te komen met diverse appelsnacks? Breng daar dan dit jaar maar verandering in. Een snelle blik leert ons dat de oliebol toch echt de meest ‘gezonde’ keuze is als Oudejaarssnack, gevolgd door de appelbeignet. Laat de appelflappen en –bollen dus maar lekker staan dit jaar.

Kopie van appelflapAppelflap

 

 

 

Bron: Info.nu.

Ook interessant