Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Smullen: soep in een pompoen

pompoen.jpg

Op zoek naar een snel, eenvoudig én slank herfstgerecht? Hebbes. Pompoensoep heeft dat allemaal! Met deze originele bereidingswijze heb je geen grote pannen meer nodig. De pompoen kun je mooi in z’n geheel op tafel serveren voor een echte herfstsfeer. Bekijk de video en smullen maar!

Dit heb je nodig:

  • Een prei in ringen gesneden
  • Een knoflookteen
  • Parmezaanse kaas
  • Rozemarijn en salie
  • Kippenbouillon of groentebouillon

Zo werkt het:

  1. Snijd een kapje van de pompoen
  2. Hol de pompoen uit zodat alle pitten verwijderd zijn (laat een dikke rand over).
  3. Stop alle ingrediënten in de pompoen en giet de bouillon erover
  4. Sluit de deksel
  5. Plaats de pompoen 2 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  6. Verdeel de soep over de borden en schraap de zachte pompoen uit de randen.
  7. Rasp wat Parmezaanse kaas over de soep.

Smullen maar!


Pompoensoep: snel, simpel en slank

Hoe snijd je een pompoen?

Wat maak jij met pompoen? Deel je tips hieronder!

Ook interessant