De schelvis is familie van de kabeljauw, maar met een fijnere, meer uitgesproken smaak. Het is eigenlijk een beetje een ‘vergeten vis’, die met een comeback bezig is. Probeer deze vis eens met geroosterde groenten en aardappel. Dat wordt gegarandeerd smullen!
Dit heb je nodig
600 g schoongeboende vastkokende aardappelen, in partjes
6 el olijfolie
versgemalen peper, grof zeezout
1 hele bol knoflook, dwars doorgesneden
4 stevige rozemarijntakjes + 1-2 extra
2 limoenen, in dunne plakken
750 g schelvishaasjes of schelvis-filets, in stukken ter grootte van een plak limoen
100 ml witte wijn
200 g peultjes
200 g groene asperges
6 lente-uitjes
Zo maak je het gerecht
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Hussel de aardappelparten om met 3 el van de olie en peper en zout naar smaak in een braadslede of ovenschaal.
Leg de knoflookhelften tussen de aardappelen. Steek er hier en daar wat van de extra rozemarijn tussen en laat de aardappelen in ± 40 min. gaar worden in de oven.
Prik de schelvis voor en rijg afwisselend met de limoen aan de rozemarijntakjes. Leg de spiesen in een ovenschaal, overgiet met 2 el van de olie, schenk de wijn erbij en maal er peper en zout naar smaak boven.
Zet de visspiesen de laatste 10 min. bij de aardappelen in de oven. Schep de groenten om met de rest van de olie.
Verhit een grillpan en rooster ze in 3-5 min. beetgaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 40 min. oventijd
Dit recept verscheen eerder in Margriet 35 en kun je hier nabestellen.