Eten

Dit recept voor red velvet cake wil je écht proberen

dit-recept-voor-red-velvet-cake-wil-je-echt-proberen.jpg

Red velvet cake: een taart om je vingers bij af te likken. Heerlijk bij een kopje koffie of thee, helemaal nu de dagen weer wat korter worden en het buiten grauw en grijs is. Dit recept is van tv kok Rutger van den Broek wil je écht niet missen. 

Loopt het water je al in de mond? Deze taart maak je in slechts 60 minuten.

Dit heb je nodig (10-12 personen):

Voor de cakes:

  • 250 ml karnemelk, op kamertemperatuur
  • 1-2 tl rode kleurstof
  • 15 g cacaopoeder
  • 200 g boter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 300 g suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 300 g bloem
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl wittewijnazijn

Voor de roomkaascrème:

  • 175 g boter, op kamertemperatuur
  • 150 g poedersuiker
  • 300 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 tl vanille-extract

Extra benodigdheden: 3 ronde bakvormen met een doorsnede van 20 centimeter.

Lees ook:
Bakken maar! Deze lekkere blondie met witte chocolade, citroen en pistache

Bereidingswijze red velvet cake

In totaal ben je ongeveer een uur bezig met de bereiding van deze red velvet cake, plus nog dertig minuten oventijd.

Zo maak je de cakes:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Als je alle drie de cakes tegelijk wilt bakken, kun je beter voor de hete-luchtstand van je oven kiezen, want dan kun je meerdere cakes boven elkaar bakken. Je kunt er ook voor kiezen om de cakes na elkaar te bakken, al ben je dan natuurlijk wat langer bezig.
  2. Vet de vormen in met boter en leg een rond stuk bakpapier op de bodem.
  3. Verdeel voor de cakes de karnemelk in drie gelijke delen en kleur ze in drie tinten met de kleurstof en de cacao. Hierbij geldt: wil je een meer roze tint, gebruik dan minder cacaopoeder.
  4. Doe de boter, de suiker, het vanille-extract en het zout in een kom en klop dit in enkele minuten tot een romig geheel. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is.
  5. Meng er de helft van de bloem door. Voeg vervolgens de rest van bloem toe en meng ook de baking soda en witte wijnazijn door het beslag.
  6. Verdeel het beslag in drieën en klop er de drie karnemelk-kleurmengsels door.
  7. Schenk het beslag in de vormen en bak de cakes in 25-30 min. gaar. Stort ze op een rooster en laat afkoelen.

Zo maak je de roomkaascrème:

  1. Klop voor de roomkaascrème de boter met de poedersuiker romig. Voeg vervolgens de roomkaas en het vanille-extract toe en klop alles door tot een gladde crème.
  2. Snijd de drie cakes aan de bovenkant recht bij. Verkruimel de afsnijdsels en bewaar deze.
  3. Leg één cake op een bord en strijk daar een laag van de crème over.
  4. Bedek dit met de tweede cake en strijk ook daar een laag roomkaascrème over. Dek dit af met de derde cake en bestrijk de taart bovenop en aan de zijkanten met een dun laagje crème.
  5. Zet de taart minimaal 30 min. in de koelkast.
  6. Bestrijk de taart met de rest van de roomkaascrème en strooi de achtergehouden cakekruimels erbovenop.

Ziet er goed uit!

Recept | Rutger van den Broek
Fotografie | Bob Eshuis

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-45. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Ook interessant