Smullen! Filodeeg met een vulling van spinazie, feta, pijnboompitten en specerijen
Redactie Margriet | 20 maart 2018
Altijd lekker, de combinatie van knapperig filodeeg met een vulling van spinazie, feta, pijnboompitten en specerijen. Extra lekker met een frisse dip zoals labneh of Griekse yoghurt met citroenrasp en peper.
Spinazie-filorolletjes
(16 rolletjes)
Dit heb je nodig:
200 g spinazie
250 g feta verkruimeld
4 el pijnboompitten droog geroosterd
1 el za’atar*
1 tl sumak*
6 el Griekse yoghurt
Scheutje extra vergine olijfolie
1 pak filodeeg
Milde olijfolie om in te frituren
Blancheer de spinazie ± 1 min. in ruim kokend water en knijp goed uit. Meng de spinazie met de feta, de pijnboompitten, de za’atar en de sumak. Roer de yoghurt los met een scheutje olijfolie. Snijd de filodeegvellen in twee rechthoeken van 18×25 cm. Bestrijk ze met het yoghurt- oliemengsel. Schep op de brede kant van een deegvel 1 el vulling in een streep, vouw de buitenkant wat naar binnen en rol strak op. Maak zo nog 14 rolletjes. Verhit de olie en frituur de rolletjes in gedeelten in 3-4 min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met labneh of met Griekse of Turkse yoghurt, op smaak gebracht met wat citroenrasp en versgemalen peper.
Bereidingstijd: ± 40 min.
Dit recept is afkomstig uit Margriet 2018-12. Nabestellen kan via Magazine.nl.