Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Smullen? Margriet test maaltijdboxen!

mathijs.png

Ze zijn er in steeds meer soorten: maaltijdboxen. Je krijgt een doos of krat thuis met de ingrediënten en recepten voor drie maaltijden, die in ongeveer een half uur klaar zijn. Vier Margriet-collega’s en hun gezinnen gingen ermee aan de slag. Hun oordeel kun je lezen in Margriet 43. Coördinator Lifestyle Anita Vlaar testte met haar man Costa en hun kinderen Liva (7), Jacob en Josephine (2 1/2) de Familiebox van Mathijs Maaltijdbox uit.

TV-kok Mathijs Vrieze  wil Nederland gezonder laten eten, omdat hij uitgaat van het idee dat je van goed en lekker eten vrolijk wordt en je fit voelt. Altijd wordt gezocht naar een evenwicht tussen gezond en lekker. Er zitten voornamelijk pure producten in de boxen, veel biologisch. (H)eerlijke spullen, zodat iedereen in het gezin er plezier van heeft. Alle ingrediënten zijn precies afgemeten, zodat je niets weggooit. Nieuw is de Familiebox, speciaal gericht op gezinnen met jonge kinderen.

De Familiebox bevat dan ook de ingrediënten voor maaltijden die kinderen graag eten. Pasta, tomaat en courgette met kleine gehaktballetjes bijvoorbeeld. Door de courgette met behulp van een spirelli in slierten te schaven, ziet het gerecht er net wat spannender uit.

Coördinator Lifestyle Anita Vlaar testte met haar man Costa en hun kinderen Liva (7), Jacob en Josephine (2 1/2) de Familiebox van Mathijs Maaltijdbox uit.

Bijzonderheden: een box met recepten die kinderen lekker vinden
Aantal personen: 2 volwassenen en 2-3 kinderen
Aantal maaltijden: 3
Prijs: € 59 inclusief bezorgkosten

maaltijdboxAnita

 

 

Anita: “De box zou tussen vijf en negen uur ’s avonds bezorgd worden en een dag ervoor kregen we een sms dat hij rond 20.24 uur bezorgd zou worden. Uiteindelijk kwam de box om 21.20 uur, maar wel met de mededeling dat de levering laat binnenkwam, waardoor de bezorgers ook weer laat waren.

De doos zelf ziet er mooi en verzorgd uit. Ook de inhoud was keurig qua verpakking etc. Ik vond het wel wat weinig lijken voor een gezin voor drie dagen…
Alles wat in de box hoorde te zitten, zat er ook in. Er was geen extra koeling toegevoegd en het eten voelde ook niet echt koel. Maar uiteraard is alles meteen de koelkast in gegaan. Ik heb geen informatie gekregen over de herkomst van de producten.

De recepten zijn duidelijk en helemaal uitgeschreven in ongeveer vier stappen. Het is wel dun papier en dubbelzijdig geprint, waardoor de recepten  geen echte bewaarfunctie hebben. Ik vind de plaatjes van de gerechten ook best klein. Mijn man miste vooral de voedingswaarden. Er staat niets bij over het aantal calorieën, eiwitten etc. Wat ik ook mis is een duidelijke ingrediëntenlijst, waarop de hoeveelheden staan. Nu staat er in de lopende tekst hoeveel je moet gebruiken en dat vind ik niet zo fijn.
Ik heb helaas geen gerechten gemaakt die ik anders niet zo snel zou maken. Dat hoopte ik wel namelijk. Ik vond de recepten niet heel origineel (spaghetti, broodje kip en omelet). Ze waren ook niet heel spannend qua ingrediënten of kruiden. Dat kan komen omdat ze ook voor kleine kindjes geschikt moeten zijn, maar ook zij kunnen natuurlijk prima kruidig eten. Als het eten maar niet pittig is.
In principe waren de maaltijden voldoende voor ons gezin. Ik vraag me wel af of de kinderen met deze recepten hun dagelijkse behoefte aan groenten binnenkrijgen. Ik vond het in verhouding wat aan de weinige kant.
De producten bleven prima tot en met de bereiding van de laatste maaltijd. Van mij krijgt de box een kleine 7”.

mathuismaaltijdbox

Nieuwsgierig naar veel meer maaltijdboxen en de verschillen? Alle foodbox-testen lees je in Margriet 43. Donderdag in de winkel en vrijdag online te bestellen.

Ook interessant