Eten

Smullen! Kalkoenburger met portobello, radijs en fetadip

kalkoenburger.jpg

Deze kalkoenburger is nét even anders dan de klassieke variant. Door portobello’s als ‘broodje’ voor je kalkoenburger te gebruiken, wordt je maaltijd een stuk lichter, maar niet minder lekker!

Dit heb je nodig

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 4 el platte peterselie, gesnipperd
  • 400 g kalkoengehakt
  • versgemalen peper, zout
  • olijfolie
  • 1 rode ui, in dikke ringen
  • 2 el vloeibare honing
  • sap van 1 citroen
  • 8 portobello’s van gelijke grootte
  • 200 g rucola
  • 100 g broccoliroosjes, fijngesneden
  • samen 100 g fijngesneden winterwortel en knolselderij
  • voor de zoetzure radijs: 50 ml wittewijnazijn, 3 el suiker,
 1 bosje radijs, gehalveerd
  • 
voor de fetadip: 120 g feta,
 6 blaadjes munt, 2 teentjes knoflook, 150 ml yoghurt,
 1 el komijnzaad

Zo maak je de burgers

  1. Breng voor de zoetzure radijs de azijn met de suiker aan de kook. Zet de pit lager en los de suiker al roerend op. Neem de pan van het vuur.
  2. Schep de radijs door de marinade en laat de smaken minstens 30 min. intrekken.
  3. Meng voor de burger de sjalot en de peterselie door het
gehakt. Breng het op smaak met peper en zout en vorm er vier burgers van. Laat ze 30 min. opstijven in de koelkast.
  4. Verhit 2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers aan beide kanten goudbruin en gaar.
  5. Bedruppel intussen de ui met de honing en het citroensap.
  6. Verhit in een andere pan 1 el olie en bak de uiringen hierin 1-2 min. Schep ze uit de pan, voeg nog wat olie toe en bak de portobello’s hierin aan beide kanten.
  7. Mix alle ingrediënten voor de fetadip en breng op smaak met peper en zout.
  8. Maak steeds een combinatie van twee portobello’s als ‘broodje’ met een burger, uiringen, rucola, broccoli, wortel en knolselderij.
  9. 
Geef de zoetzure radijs en de fetadip erbij.

cover margriet nummer 05

Bereidingstijd: ± 45 min.
+ 30 min. rusttijd.

Productie | Colette Beyne
Fotografie | Wout Hendrickx
Receptuur en styling | Ann van der Auwera.

Dit smakelijke recept komt uit Margriet-05. Hierin staan nog meer lekkere en winterse recepten. Je kunt het nummer hier nabestellen.

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant