Eten

Smullen! Home made fudge

fudge.jpg

Zelf fudge maken is heel eenvoudig. Met maar een paar ingrediënten maak je de meest lekkere zoete traktatie. Lekker voor jezelf, maar ingepakt in een mooi papiertje ook een leuk cadeau om te geven. 

Recept fudge

Dít heb je nodig voor ongeveer 30 stukjes fudge:

  • 400 gram chocola
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • klontje boter (ongeveer 1 eetlepel)
  • 1 el poedersuiker
  • beetje vanille-aroma (paar druppels)

Zó maak je het!

Voeg alle ingrediënten in een pannetje en laat smelten. Dit kan in een slowcooker of au bain-marie. Roer alles goed door elkaar. Als alles gesmolten is kan je ingrediënten naar smaak toevoegen.

Op de foto zie je een zoete en een zoute variant. De zoete fudge is gevuld met gehakte rolo, after eight, pecannoten en marshmallows. De zoute versie is gemaakt met 75% pure chocola en bestrooid met grof zeezout.

Leg een vel bakpapier in een ovenschaal, giet de fudge hierin en zorg met een spatel dat alles mooi gelijkmatig verdeeld is. Laat het even afkoelen en opstijven in de koelkast.

Daarna kan je de fudge in blokjes snijden.

Eet smakelijk!

Ook interessant