Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Smeltende chocoladecakejes

smeltende-chocoladecakejes.gif

Een romantisch diner is niet compleet zonder dessert. Extra speciaal met deze smeltende chocoladecakejes en rozenblaadjes cocktail. Gemaakt met liefde!

Benodigdheden
125 gram roomboter
100 gram pure chocolade in blokjes
2 eierdooiers
2 eieren
4 eetlepels suiker
2 eetlepels bloem
cupcakebakvorm met 6 vormpjes

Verwarm de oven voor op 220 graden. Smelt de roomboter au-bain-marie en doe de chocolade erbij. Roer tot het een gladde massa is. Klop de eidooiers, eieren en de suiker met een mixer tot een egale massa. Schenk tijdens het mixen het chocolademengsel erbij. Roer tot slot met een paar slagen de bloem erdoorheen. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes. Bak in ongeveer 7 minuten zodat de cakejes vanbuiten gestold zijn, maar aan de binnenkant nog zacht. Serveer lauwwarm, lekker met een bolletje ijs.

Romantische cocktail
Vul elk cupje van een ijsblokjeshouder met een rozenblaadje en vul met water. Stop een paar uur van tevoren in de vriezer en je hebt romantische ijsblokjes om iedere cocktail een romantische touch te geven. Wat dacht je van deze vurige valentijns cocktail van Margriet?

Niet zeker welke cocktail het beste bij jou past? Doe de cocktailtest!

Ook interessant