Eten

Week 18 Dinsdag – Slavink in zoetzure ketjapsaus

18_di_slavink-zoetzure-saus-web.jpg

HOOFDGERECHT (4 PERSONEN)
25 MIN. (ca. 730 kcal p.p.)
Categorie: vlees
Keuken: Aziatisch

300 g witte rijst
4 el zonnebloemolie
4 slavinken
1 blikje tomatenpuree (70 g)
50 ml ketjap manis
50 g zilveruitjes + 75 ml vocht
600 g spitskool (koelvers)
2 tl kerriepoeder

Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bestrooi de slavinken met peper en bak ze in 15 min. bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan. Bak in het bakvet de tomatenpuree 1 min. zachtjes. Voeg de ketjap toe en roer de aanbaksels los. Doe de zilveruitjes met het vocht in de pan en roer tot een gladde saus. Leg het vlees terug in de pan en houd warm. Verhit in een wok de laatste 2 el olie. Roerbak de spitskool 3 min. Schep de kerriepoeder en de rijst erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de slavinken met de saus bij.

Ook interessant