Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Slanke slagroom van kokosmelk

slagroom1.png

Als je jouw tanden in een soes of Bossche bol zet loopt de slagroom er bij je mondhoeken uit. Heerlijk, maar niet bepaald gezond. Maak eens een slanke slagroom met kokosmelk!

Een blikje volle kokosmelk, een beetje geduld en je hebt een lekkere kokosroom. Een perfecte vervanging voor veganisten en vrouwen die lactose intolerant zijn.

Deze room is heerlijk bij warme toetjes of als taartdecoratie.

Hoe maak je slanke slagroom van kokosmelk?
Zet een blikje volle kokosmelk in de koelkast. Gebruik geen light of halfvolle varianten, want dan werkt het niet.

Tip: zet standaard een aantal blikken kokosmelk in de koelkast, zodat je altijd slanke slagroom bij de hand hebt als er onverwacht bezoek voor de deur staat.

Haal het blikje na één nacht uit de koeling en draai het om. Maak het open met een blikopener; je ziet dat de bovenkant behoorlijk waterig is. Giet dit af, zodat de dikke massa overblijft.

Zet de schaal waarin je de slanke slagroom gaat kloppen vijf minuten van tevoren in de vriezer. Als de kom lekker koud is, schep je de dikke kokosroom in de kom. Neem een mixer en klop tot er pieken ontstaan. Voeg wat vanille-extract, suiker of zoetstof toe en klop tot alles gemixt is. Geniet van je slanke slagroom gemaakt van kokosmelk!

Ook interessant