Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 4 | Recept: slanke salade met geroosterde rode bieten

bietjes.png

Een heerlijke salade met rode bieten. Deze groente bevat veel vezels en eiwitten, waardoor je weinig calorieën binnenkrijgt, maar wél snel vol zit. Met geitenkaas en balsamicoazijn breng je ze helemaal op smaak. 

Wat heb je nodig?

(4 personen)

  • 1 kg rauwe bieten
  • 1 bol knoflook
  • 5 blaadjes salie
  • 3 el olijfolie
  • (Keltisch) zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 1/2 el balsamicoazijn
  • 80 g zachte geitenkaas
  • 1 handje rucola
  • 1 handje broccolikers

Zo maak je het!

Schil de bieten en snijd ze in dunne plakken. Doe ze in een braadslee. Snijd de knoflook ongepeld overdwars doormidden. Snijd of scheur de salieblaadjes in reepjes en schep met de knoflook door de bieten. Doe er de olijfolie bij. Zorg dat de bieten en de knoflook aan alle kanten bedekt zijn met een dun laagje olie. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Laat de bieten ongeveer 15 minuten marineren. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de braadslee in de oven en rooster de bieten in ongeveer 35 minuten gaar. Haal de schaal uit de oven, besprenkel met de balsamicoazijn en verbrokkel de geitenkaas erboven. Zet de schaal nog 5 minuten onder de grill. Garneer de bieten met een handje rucola en (zelfgekweekte) broccolikers. Serveer met een groene salade en met krieltjes met lamsoor.

boek-natuurlijk-elke-dag-echt-etenNatuurlijk! Elke dag écht eten
Dit recept is afkomstig uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van Anne Marie Reuzenaar. In dit informatieve kookboek met meer dan 120 recepten wordt de zin en onzin van voedselhypes besproken en word je mee teruggenomen naar de basis. Geen eten dat in de fabriek in elkaar is geknutseld, maar écht eten, zonder geraffineerde suikers, kunstmatige E-nummers en vrijwel zonder tarwe en koemelk. Bestellen? Het boek is onder andere verkrijgbaar via Bol.com voor € 19,99. 

 

 

 

Ook interessant