Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Slanke kokos-currysoep van Patty Brard

recept-patty-brad-kokos-currysoep.png

Licht, lekker, pittig en verrassend: het geldt allemaal voor de Aziatische lievelingsgerechten van Patty Brard. Maak bijvoorbeeld eens deze lekkere kokos-currysoep met garnalen. 

Wat heb je nodig?

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten

– 1 bosje verse koriander
– 1 el zonnebloemolie
– 1 el Thaise gele currypasta
– 400 ml kokosmelk
– 400 ml visbouillon (blokje)
– 2 djeroek poeroetblaadjes (toko)
– stukje gemberwortel (2 cm), geschild, in plakjes
– 1 rood of groen pepertje, in ringetjes
– 250 g noedels
– 300 g grote grijze garnalen
– 125 g sugarsnaps
– 1 (biologische) limoen, in plakjes

Patty: “Ik vind het belangrijk om te laten zien dat koolhydraatarm eten niet betekent dat je niets meer kúnt eten. Het is zelfs erg lekker!”

Zo maak je het

Snijd de steeltjes van de koriander (houd de blaadjes apart) en hak ze grof. Doe ze bij de olie en currypasta in een mengbeker en pureer met de staafmixer. Verwarm de kokosmelk met de bouillon en roer de currypasta erdoor. Voeg de djeroek poeroetblaadjes, gember en peperringetjes toe en breng tegen de kook aan. Check of de garnalen zijn schoongemaakt (of verwijder zelf het darmkanaal) en voeg ze, samen met de noedels toe aan de soep. Kook mee tot de garnalen roze zijn en de noedels gaar. Schep de laatste minuut de sugersnaps erbij. Verdeel de soep over vier kommen en leg in elke kom twee limoenplakjes en bestrooi met koriander.

M40Meer recepten van Patty?

In Margriet 40 deelt Patty Brard haar favoriete recepten. Vanaf vrijdag 26 oktober ligt dit nummer in de winkel of koop ‘m via Tijdschrift365.nl.

Ook interessant