Eten

Sint-jakobsschelpen met muntcrème

m31-sint-jacobsschelpen.jpg

Sint-jakobsschelpen worden vaak zonder schelp verkocht, al dan niet met de oranje kuit. De onderste schelp is bol en heeft net als de platte bovenste schelp dikke ribbels. Het witte vlees is kort gebakken of gegrild lekker met bijvoorbeeld pasta. Door het witte vlees in de schelp te serveren wordt het een mooi voor- of tussengerechtje.

Gebakken sint-jakobsschelpen met doperwten-muntcrème

Ingrediënten
– 250 g verse doperwten, gedopt
– 125 ml crème fraîche
– 2 el fijngesneden muntblad
– ¼ tl geraspte knoflook
– 4 el milde olijfolie
– 1 tl geraspte (biologische) citroenschil
– nootmuskaat
– versgemalen peper, zout
– 12 sintjakobsschelpen met schelp*
– 3 el geklaarde boter**
– 2 el geknipte bieslook

 

Bereiding

– Kook de doperwten in 2 min. gaar in weinig water met zout en pureer ze in een
keukenmachine met de crème fraîche, het muntblad, de knoflook en de olijfolie. Breng op smaak met de citroenrasp, de nootmuskaat en peper en zout naar smaak.
– Verhit de boter en bak hierin de sint-jakobsschelpen aan beide kanten in 1½ min. lichtbruin. – Schep 2 el doperwtencrème in de schelp, leg de sint-jakobsschelpen erin en garneer met nog wat citroenschil en de bieslook. Serveer meteen.

Bereidingstijd : 15 min.

*vraag de visboer deze schoon te maken.
**geklaarde boter maak je zo: laat minstens 100 g boter op zo laag mogelijk vuur smelten. Neem de pan van de pit en schep de schuimlaag die bovenop drijft er voorzichtig af. Schenk de heldere boter zo langzaam mogelijk over in een andere pan en zorg dat
de vaste bestanddelen onder in de eerste pan blijven. Geklaarde boter kan tot een hogere temperatuur worden verhit en daarom geschikt om vis, schaal- of schelpdieren in te bakken.

Dit recept is voor 4 personen.

Meer lekkere recepten zien? Bekijk Margriet 31, tot donderdag in de winkel!

Ook interessant