Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Maak deze laagjestaart voor pakjesavond

taart2.png

Nu Sint in het land is, gaat er niets boven een heerlijke taart. Zelfgemaakt natuurlijk het allerlekkerst! 

Wat heb je nodig?

Ingrediënten (voor 6-8 personen)

– 340 g boter, op kamertemperatuur
– 340 g witte basterdsuiker
– 6 eieren
– 340 g zelfrijzend bakmeel
– 5 el melk

Voor de versiering
– 250 g naturel marsepein
– rode en paarse kleurstof
– roze dropveter
– 2 el schuddebuikjes

Voor de laagjes
– 400 ml slagroom
– 500 g mascarpone
– natuurlijke rode kleurstof (o.a. te koop bij Dille&Kamille)
– 4 el frambozenjam
– 150 g zwarte bessen (vers of diepvries)
– 75 g roze meringues, in stukjes gebroken

Extra nodig:
– 4 ronde springvormen (16 cm Ø)
– bakpapier
– mixer
– paletmes

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 180ºC. Bedek de bodem van de springvormen met bakpapier. Mix met een mixer de boter met de basterdsuiker gedurende 5 min. tot een luchtige, lichte massa. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop daarna nog 3 min.. Voeg het bakmeel en de melk toe, roer door en verdeel het beslag over de 4 springvormen.
Bak de taartlagen in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de taart: komt-ie er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 20 min. in de vorm op een rooster afkoelen en laat vervolgens uit de vorm 1,5 uur helemaal afkoelen. Kleur de helft van het marsepein roze en de andere helft paars. Vorm er vierkante blokjes van en bindt daar een roze dropveter omheen met een strik, zodat je cadeautjes krijgt. Maak intussen het slagroommengsel: klop de slagroom stijf en spatel de mascarpone er luchtig door. Zet het tot gebruik in de koelkast. Bestrijk de eerste taartlaag met het slagroommengsel en strooi de besjes erover. Bestrijk de tweede laag met een beetje slagroom en daarna een laag frambozenjam. Bestrijk de laatste laag ook met het slagroommengsel en strooi daarna de meringuesstukjes erover. Stapel de taarten voorzichtig op elkaar en doe de vierde laag als laatste op de taart. Doe voorzichtig een heel klein beetje rode kleurstof in het slagroommengsel, en meng het tot je de gewenste kleur hebt. Besmeer de buitenkant van de taart met een paletmes voorzichtig met het rode slagroommengsel. Leg de cadeautjes voorzichtig op de taart, maak een leuk vaandeltje vast aan de rietjes, en maak de taart af door er wat schuddebuikjes omheen te strooien.

Bereidingstijd: ca. 50 min. (+ 2 uur afkoelen)

Ook interessant