Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dit ontbijt wíl je proberen: scones met yoghurt drizzle en gele kiwi jam

scones.jpg

Wat is er lekkerder dan klassieke Engelse scones? Deze scones met yoghurt drizzle en gele kiwi jam. Heerlijk zoet én een echte vitamine C bom.

Smullen maar!

Ingrediënten

voor 8 scones

  • 6 Zespri TM SunGold TM kiwi’s* (+ extra om te garneren)
  • 2 eieren
  • 400 g bloem
  • 80 g boter, koud en in blokjes gesneden
  • 100 ml melk (+ extra om te bestrijken)
  • 3 el suiker
  • 2 el chiazaad
  • ½ el bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • ½ tl zout

Voor de yoghurt drizzle

  • 150 g yoghurt
  • 30 g poedersuiker

*= 752,85 mg Vitamine C totaal voor 4 personen
*= 242% van de dagelijkse hoeveelheid per persoon

Bereidingswijze van de scones

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Zeef de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder in een mengkom. Doe hier de blokjes boter bij. Gebruik je handen om de bloem en de boter te mengen. Ga hiermee door tot je een crumble-achtige structuur hebt.
  3. Meng in een aparte kom de melk, de eieren en het vanille-extract. Roer dit nu door de droge ingrediënten met een garde. Gebruik daarna je handen om het deeg te kneden tot het een soepel en zacht deeg is.
  4. Keer het deeg om op een bebloemd oppervlak en maak er een bal van. Rol deze lichtjes uit tot een dikke plak. Snijd het deeg in 8 pizzapunten. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Gebruik een kwast om de bovenkanten van de scones te bestrijken met melk.
  6. Bak de scones 15 tot 20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen.
  7. Maak ondertussen de kiwi jam. Schil de kiwi’s en snijd ze in blokjes.
  8. Verwarm een steelpan op middelhoge temperatuur. Doe de kiwiblokjes in de pan en laat het geheel ongeveer 5 minuten verwarmen. Gebruik een vork of een stamper om het fruit te pletten tot je de gewenste structuur hebt. Voeg vervolgens ook het chiazaad toe. Roer het geheel goed door en haal de pan van de warmtebron af. Laat even goed afkoelen, dan kan de jam nog verder indikken.
  9. Maak ook de yoghurt drizzle. Meng de yoghurt met de poedersuiker en zet apart.
  10. Voor het serveren schep je de yoghurt drizzle over de scones. Serveer met gele kiwi jam en garneer met extra stukjes kiwi.

Recept & beeld | Zespri

Ook interessant