Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Schuimpjes maken

schuimpjes2.png

Het maken van een zoete merengue is een nauwkeurig karweitje.

Met merengues kun je vele kanten op: je kunt ze vullen, versieren, maar ook lekker basic houden. Hieronder het basisrecept voor witte merengues.

Aantal porties: 15 schuimpjes (met een doorsnede van 3,5 centimeter).

Ingrediënten
2 eiwitten
125 g witte basterdsuiker

Bereiding
Verwarm de over voor op 110 graden. Daarna begin je met het maken van de schuimpjes. Om de eiwitten te scheiden, gebruik je drie kommen: één voor het eigeel en de eierschaal, één voor de net gescheiden eiwitten en één voor de eiwitten die gelukt zijn. Dit houdt in dat de goed gescheiden eiwitten niet in aanraking komen met het eigeel als het per ongeluk fout gaat.

Klop de eiwitten stijf met een mixer. Ze moeten zachte pieken gaan vormen (er blijft een piek omhoog staan als je de mixer eruit haalt). Beetje bij beetje voeg je de suiker toe. Mix elke keer na het toevoegen van de beetjes suiker. Het schuim is klaar als het aan je mixerhaken blijft hangen.

Leg bakpapier op de bakplaat. Schep bolletjes van het schuim en leg ze op de bakplaat. Zet de bakplaat met de schuimpjes 1 uur in de oven. De schuimpjes zijn goed als je ze van het bakpapier af kunt halen; de onderkant moet droog zijn. Laat de schuimpjes afkoelen.

Wil je meer doen met merengues? Kijk dan even op yummyinmytummy.nl

Ook interessant