Eten

Recept: salade van wortellinten met sinaasappel, feta & olijven

recept-salade-van-wortellinten-met-sinaasappel-feta-olijven.jpg

Wie nog een smakelijke toevoeging voor op tafel wil, moet dit recept zeker gaan maken. Het is niet alleen heel makkelijk, maar ook een spektakelstuk bij ieder gerecht. We hebben het over een salade van wortellinten met sinaasappel, feta en olijven.

Dit recept is goed voor 4 personen en staat binnen 30 minuten op tafel.

Benodigdheden voor salade van wortellinten:

  • 4 winterpenen, dun geschild
  • 2 sinaasappels
  • 1 oranje paprika, zaadlijsten verwijderd, in reepjes
  • 1 gele of oranje peper*, fijngehakt
  • 150 g zwarte olijven, zonder pit
  • blaadjes van 4 grote takjes munt, in dunne reepjes + extra om te garneren
  • 100 g feta, verkruimeld

Voor de dressing:

  • sap van 1 citroen
  • 1 el honing
  • 1 tl fijngehakte verse gember
  • ruim versgemalen peper, zout

Zo maak je de salade:

  1. Schil de wortels met een dunschiller of kaasschaaf in mooie dunne linten en leg ze in een kom ijskoud water om ze knapperig te houden.
  2. Schil de sinaasappels dik zodat al het wit eraf is en snijd de vruchten in dunne plakken.
  3. Schud of klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
  4. Giet de wortellinten af en dep ze droog.
  5. Schep ze om met de dressing en laat ± 15 min. intrekken.
  6. Schep de sinaasappel, peper, olijven en muntbladreepjes erdoor.
  7. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de feta en de extra munt.

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 15 min. intrekken

*gele of oranje peper smaakt net iets milder dan z’n welbekende rode neefje, maar heeft toch genoeg scherpte om deze salade pit te geven.

Ziet er goed uit!

Tekst | Beanca de Goede
Beeld | Maarten van de Wal

Ook interessant