Deze salade van radijs en tuinbonen is een heerlijk brunchgerecht voor een warme lentedag. Door de tahinsaus en het brood is het al een eenvoudige maaltijd op zich; als je die twee weglaat, is het een kleurige, lichte, frisse én gezonde salade.
• 500 g gedopte verse of diepvriestuinbonen
• 350 g kleine radijsjes
• ½ rode ui, in flinterdunne ringen
• 2 el fijngesneden koriander
• 30 g ingemaakte citroenschil, fijngesneden*
• sap van 2 citroenen
• 2 el fijngesneden bladpeterselie
• 3 el olijfolie
• 1 tl gemalen komijnzaad
• 200 ml groene tahinsaus**
• 4 dikke pitabroodjes
• zout en zwarte peper
Het recept:
– Laat de tuinbonen in een pan met kokend water afhankelijk van het formaat 1-2 min. koken.
– Giet ze af in een vergiet en spoel met ruim koud water.
– Druk de bonen met de vingertoppen rustig uit het groene vlies.
– Snijd de radijzen elk in 6 partjes en meng ze met de tuinbonen, ui, koriander, ingemaakte citroen, citroensap, peterselie, olijfolie en komijn.
– Breng op smaak met zout en peper.
– Stapel de salade als een berg aan de ene kant van elk bord, giet de tahinsaus in een kommetje en zet het naast de salade.
– Lekker met pitabrood.
Bereidingstijd: ± 20 min.
**Klop hiervoor 150 ml tahin met 150 ml water, 80 ml citroensap, 2 fijngehakte tenen knoflook en ½ tl zout door elkaar. Roer er 30 g fijngesneden bladpeterselie door.