Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Salade van radijs en tuinbonen (4 personen)

radijssalade2.jpg

Deze salade van radijs en tuinbonen is een heerlijk brunchgerecht voor een warme lentedag. Door de tahinsaus en het brood is het al een eenvoudige maaltijd op zich; als je die twee weglaat, is het een kleurige, lichte, frisse én gezonde salade.

• 500 g gedopte verse of diepvriestuinbonen
• 350 g kleine radijsjes
• ½ rode ui, in flinterdunne ringen
• 2 el fijngesneden koriander
• 30 g ingemaakte citroenschil, fijngesneden*
• sap van 2 citroenen
• 2 el fijngesneden bladpeterselie
• 3 el olijfolie
• 1 tl gemalen komijnzaad
• 200 ml groene tahinsaus**
• 4 dikke pitabroodjes
• zout en zwarte peper

Het recept:
– Laat de tuinbonen in een pan met kokend water afhankelijk van het formaat 1-2 min. koken.
– Giet ze af in een vergiet en spoel met ruim koud water.
– Druk de bonen met de vingertoppen rustig uit het groene vlies.
– Snijd de radijzen elk in 6 partjes en meng ze met de tuinbonen, ui, koriander, ingemaakte citroen, citroensap, peterselie, olijfolie en komijn.
– Breng op smaak met zout en peper.
– Stapel de salade als een berg aan de ene kant van elk bord, giet de tahinsaus in een kommetje en zet het naast de salade.
– Lekker met pitabrood.

Bereidingstijd: ± 20 min.

**Klop hiervoor 150 ml tahin met 150 ml water, 80 ml citroensap, 2 fijngehakte tenen knoflook en ½ tl zout door elkaar. Roer er 30 g fijngesneden bladpeterselie door.

Ook interessant