Lekker! Salade van rabarber met witte asperges en aardbei
Redactie Margriet | 18 mei 2018
Ze zijn er weer: witte asperges, rabarber en Hollandse aardbeien! Combineer de lange witte stelen van de asperge en de roze van de rabarber eens met elkaar. Maak het af met kleine stukjes aardbei. Het resultaat? Een heerlijke, frisse salade.
Ingrediënten
500 g witte asperges, geschild en houtige delen van stengels verwijderd
sap van 1 citroen
een handje aardbeien
1 tl suiker
1 tl zout
400 g rabarber, blad en stengeluiteinden verwijderd
2 el zonnebloem- of arachideolie
2 el witte balsamicoazijn
2 el fijngesneden platte peterselie
versgemalen peper
4 handen waterkers, worteleinden verwijderd
Zo maak je de salade
– Laat dunne asperges heel, snijd de dikkere exemplaren overlangs doormidden.
– Snijd de asperges in stukken van 5 cm.
– Breng ruim water met het citroensap, de suiker en het zout aan de kook en kook de asperges in 10-15 min. beetgaar.
– Schil intussen de rabarber eventueel licht met een dunschiller en snijd de stengels in boogjes van 1 cm dikte.
– Kook de rabarberstengels de laatste 5 min. met de asperges mee.
– Giet beide af, maar vang het kooknat op. Klop of schud 100 ml van dit kooknat met de olie, azijn en peterselie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
– Schep de dressing door het asperge-rabarbermengsel en verdeel het mengsel over vier bordjes.
– Garneer de salade met de waterkers en stukjes aardbei en serveer direct. Lekker met geroosterd brood.
Voor make-up kun je een heleboel verschillende kwasten gebruiken, maar welke kwast gebruik je nou precies waarvoor? Beauty-expert Carmen Zomers legt het je in deze video haarfijn uit.