Geen Pasen zonder eieren. Dit lekkere, slanke en feestelijke gerecht met gevulde eieren mag dan ook niet ontbreken bij de paasbrunch.
Dit heb je nodig:
8 eieren
2 eetlepels kappertjes
50 g roomkaas light
4 eetlepels tonijn uit blik (in eigen nat)
peper en zout naar smaak
50 g sla, twee slaharten
1 bosje radijs
50 g sojascheuten, taugé
4 theelepels olijfolie
2 glazen witte wijnazijn
60 ml appelsap
2 takjes kervel, naar smaak
Zo maak je die salade met gevulde eieren
Kook de eieren in ca. 10 minuten hard.
Hak 2 eetlepels kappertjes fijn.
Halveer de eieren in de lengte en schep de eidooier eruit. Meng de eidooier met 4 eetlepels light roomkaas. Voeg 4 eetlepels tonijn in eigen nat en de kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in de gehalveerde eieren.
Snijd 2 slaharten in heel dunne repen.
Snijd de radijsjes in repen.
Spoel de sojascheuten af met heet water.
Meng de olijfolie met 2 eetlepels witte wijnazijn en 4 eetlepels appelsap en breng op smaak met peper en zout.
Meng de salade-ingrediënten met de vinaigrette en verdeel over 8 of 16 kleine glaasjes, schaaltjes of amuselepels. Leg er steeds 1 of 2 gevulde eieren op en garneer met een paar takjes kervel.