Eten

Paasrecept: voorjaarssalade met gevulde eieren

eiersalade.jpg

Geen Pasen zonder eieren. Dit lekkere, slanke en feestelijke gerecht met gevulde eieren mag dan ook niet ontbreken bij de paasbrunch.

Dit heb je nodig:

  • 8 eieren
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 50 g roomkaas light
  • 4 eetlepels tonijn uit blik (in eigen nat)
  • peper en zout naar smaak
  • 50 g sla, twee slaharten
  • 1 bosje radijs
  • 50 g sojascheuten, taugé
  • 4 theelepels olijfolie
  • 2 glazen witte wijnazijn
  • 60 ml appelsap
  • 2 takjes kervel, naar smaak

Zo maak je die salade met gevulde eieren

  • Kook de eieren in ca. 10 minuten hard.
  • Hak 2 eetlepels kappertjes fijn.
  • Halveer de eieren in de lengte en schep de eidooier eruit. Meng de eidooier met 4 eetlepels light roomkaas. Voeg 4 eetlepels tonijn in eigen nat en de kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in de gehalveerde eieren.
  • Snijd 2 slaharten in heel dunne repen.
  • Snijd de radijsjes in repen.
  •  Spoel de sojascheuten af met heet water.
  • Meng de olijfolie met 2 eetlepels witte wijnazijn en 4 eetlepels appelsap en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de salade-ingrediënten met de vinaigrette en verdeel over 8 of 16 kleine glaasjes, schaaltjes of amuselepels. Leg er steeds 1 of 2 gevulde eieren op en garneer met een paar takjes kervel.

Dit slanke recept komt van Weight Watchers.

Lees ook

Mooie foto’s: Prinses Beatrix en haar 8 kleinkinderen
Snurker in huis? Zet deze plant op het nachtkastje
Zien: dit was de mooiste outfit van Máxima in 2017
Dit is de vieste plek op het toilet (en het is niet de wc-bril!)

  1. Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant