Eten

Rundergoulash

goulash-jpg.jpg

We doen lekker langzááám aan…met deze pruttelpotjes! Een klassieker die nooit verveelt is rundergoulash.

Rundergoulash
750 g runderlappen, in blokken van 4 cm
vers gemalen peper, zout
3 el zonnebloemolie
2 el boter of margarine
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 wortelen, in plakken
4 vastkokende aardappelen, in middelgrote blokken
2-3 el paprikapoeder
1 tl karwijzaad
2 el tomatenpuree
100 ml rode wijn
500 ml vleesbouillon
2 takje tijm
100 g crème fraîche
(2 el olijven zonder pit)
paar takjes platte peterselie, fijngesneden

Bereiding
Wrijf het vlees in met peper en zout. Verhit de olie met de boter in een ruime braadpan en braad het vlees hierin in gedeelten aan. Schep het aangebraden vlees steeds uit de pan.

Bak de ui, de knoflook, de wortel en de aardappel 3 min. omscheppend in het bakvet. Voeg het vlees weer toe, bestrooi met het paprikapoeder en het karwijzaad en bak 1 min. omscheppend.

Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. Blus af met de rode wijn en laat op middelhoog vuur inkoken. Schenk de bouillon in de pan, leg de tijm erbij en laat het vlees op laag vuur in ± 1½ uur gaar worden. Voeg eventueel tussentijds nog wat water toe.

Roer de crème fraîche en eventueel de olijven toe en laat nog 10 min. zachtjes koken. Maak op smaak met peper en zout en bestrooi met peterselie. Lekker met een groene salade.

Bereidingstijd: ± 2 uur.

Lees snel meer lekkere recepten en kooktips. Heb jij de pruttelsmaak te pakken? Blader dan door Margriet 45!

Ook interessant