Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Met dit recept maak je de lekkerste (én gezondste) zalm uit de oven

zalm-uit-de-oven-recept.jpg

Als er iemand is die weet wat lekker eten is, dan is het meesterkok Rudolph van Veen wel. Hij bedacht een heerlijk recept voor zalm uit de oven, dat niet te veel zout bevat maar wel hartstikke smaakvol is.

Wij delen Rudolphs recept voor deze zalm uit de oven graag met je. Eet smakelijk!

Weinig zout

Dit recept is ideaal voor mensen die op hun zoutinname willen letten, want het bevat veel minder zout dan normale gerechten. Dit betekent echter niet dat het ook minder lekker smaakt. Want deze honing-mosterd en dille-zalm uit de oven smaakt echt goddelijk!

Lees ook:
Wat is dat witte spul dat soms op gebakken zalm zit?

Benodigdheden

Voor dit recept voor zalm uit de oven heb je de volgende producten nodig:

Voor vier personen

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 4 zalmfilets (van elk 120 g)
  • 1 el honing
  • 40 ml extra vergine olijfolie
  • 1 el grove mosterd
  • Versgemalen peper
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 bosje verse dille
  • 4 kropjes little gem sla
  • 1 bakje tuinkers of broccocress (kiemgroente)
  • 500 g verse of diepvries doperwten
  • Crème fraîche

Zó ga je te werk

Voor dit recept hoef je echt geen meesterkok te zijn, want is het hartstikke makkelijk te bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Pureer voor de marinade honing, mosterd, azijn, olijfolie, peper en een half bosje dille met een staafmixer.
  4. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en schenk de marinade erover. Zorg dat de filets helemaal bedekt zijn met marinade.
  5. Zet de ovenschaal 12 minuten in de oven, totdat de zalm net gaar is.
  6. Kook of stoom de verse doperwten 1 of maximaal 2 minuten en laat ze daarna goed uitlekken.
  7. Pel de little gem sla los en verdeel de blaadjes over de borden.
  8. Schep de rijst over de sla verdeel de erwtjes erover.
  9. Haal de schaal uit de oven en schep de zalm erop.
  10. Verdeel alle marinade goed over de zalm en garneer met wat extra dille en tuinkers.

Bron | Rudolph van Veen, Nierstichting
Beeld | Getty

Ook interessant