mespunt rode bietenpoeder of enkele druppels rode kleurstof (zeer voorzichtig mee zijn)
200 ml slagroom
80 g kristalsuiker
Voor de topping:
100 g frambozen
50 g geraspte witte chocolade
50 g ruby chocolade-drops
(roze koekjes, verkruimeld)
Bereidingswijze voor een ruby chocolademousse:
Splits de eieren. Klop het eiwit stevig op en zet opzij.
Smelt de chocolade au bain-marie, zorg dat de kom het water niet raakt. Roer er eventueel wat rode bietenpoeder door voor een mooie roze kleur.
Klop de room op en zet opzij. Zet voor de volgende stappen alles klaar, want je moet erg snel zijn zodat de chocolade niet stolt.
Klop de eierdooiers met de suiker tot een lichtgele, dikschuimige massa, die als een lint van de kloppers loopt.
Roer er de gesmolten chocolade door, meng tot een homogene massa en spatel er direct, beetje bij beetje, het opgeklopte eiwit door. Spatel verder tot een mousse, maar zorg ervoor dat de eiwitten niet breken.
Schep er tot slot voorzichtig de opgeklopte room door.
Verdeel de mousse over vier kommetjes en laat ± 2 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de mousse met de frambozen, de geraspte chocolade, de chocolade-drops en eventueel de koekkruimels.
Bereidingstijd: ± 30 min + 2 uur opstijven
*Roze chocolade is er nog niet zo lang, maar met z’n mooie kleur en frisse, fruitige smaak is hij in korte tijd populair geworden. Om de roze kleur te verkrijgen wordt een melange van cacaobonen op een special manier bewerkt. Je kunt de drops kopen bij chocoladewinkels en groothandels of online bestellen
Ziet er goed uit!
Productie | Colette Beyne Fotografie | Wout Hendrickx
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-04. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.
Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.