Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Rozenfool met meringue

rozenfool-met-meringue.jpg

Nagerecht: Geurig rozenwater geeft deze fool zijn bijzondere smaak: taste the romance!

Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 45 min

Benodigde hoeveelheden per persoon
60 gr bosbessen
60 gr bramen
1/2 tl rozenwater
1/2 vanillestokje
1 BIO ei
75 ml slagroom (Polderland)

Heb je dit al in huis?
35 gr kristalsuiker (Billington Organic)
1 snufje keukenzout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap de zaadjes er met een keukenmes uit. Splits de eieren.

2. Doe het eiwit in een schone, droge kom en voeg een snufje zout toe. Klop het eiwit met een mixer op een lage stand tot stijve pieken die niet ombuigen als je de mixer optilt. Voeg de suiker, 60 gram per eiwit, lepel voor lepel toe en klop voorzichtig door na elke toevoeging. Klop tenslotte de vanille erdoor. Het is nu een stijfgeklopt, glanzend schuimmengsel.

3. Schep met een serveerlepel flinke bergjes eiwitschuim op de bakplaat. Zet ze niet te dicht bij elkaar zodat het schuim iets kan uitlopen. Doe de bakplaat in de oven en schakel de temperatuur naar 120 °C. Laat het schuimmengsel 45 minuten drogen. Schakel de oven uit en laat het schuim in de gesloten oven volledig trekken.

4. Meng de bramen en bosbessen met de resterende suiker en 2 eetlepels water in een steelpan en breng langzaam aan de kook. Draai het vuur laag en kook het fruit in 8-10 minuten tot een grove compôte. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

5. Klop de slagroom met het rozenwater stijf. Verkruimel de meringues grof, houd wat kleine meringuekruimels apart.

6. Verdeel de meringue, de slagroom en de bosvruchtencompôte over de glazen. Roer een paar slagen met een mes in de glazen zodat je een slordig marmereffect krijgt. Bestrooi met de apart gehouden meringuekruimels en geef er een lange lepel bij.

Bron: Janneke Philippi

Ook interessant