Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zo rooster je pijnboompitten zónder kookplaat

pijnboompitten.jpg

Heerlijk, geroosterde pijnboompitten in je salade of pasta. Maar hoe rooster je ze als je geen kookplaat in de buurt hebt? Gelukkig is daar een handige oplossing voor.

Wist je dat pijnboompitten zaden zijn van dennenbomen? Volgens de wereldvoedselorganisatie FAO bestaan er 29 dennenbomen waarvan je pitten kunt oogsten en eten, meldt Leids universiteitsblad mareonline.nl. En de pitten worden vaak gemengd, zodat je verschillende smaken in één zakje krijgt. Dat valt dan weer te lezen op de website goedetengezondleven.nl.

Vet lekker

Pijnboompitten bevatten redelijk wat calorieën, maar die komen voornamelijk van goede vetten; enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Die heb je nodig om onder andere je hart, longen en hersenen goed te laten functioneren. Ook verlagen ze de kans op hart- en vaatziekten.

Roosteren maar!

Maar hoe rooster je pijnboompitten zonder een koekenpan of kookplaat? Het kan ook heel gemakkelijk in de magnetron, tipt libelletv.nl. Je hebt niet meer nodig dan water, een schuimspaan, een schaaltje, een papieren zak en een theelepel zout. Bekijk in onderstaande video hoe je het moet doen.

Gerechten met pijnboompitten

Trek gekregen? Maak dan eens deze spinazie-filorolletjes met feta, pijnboompitten en specerijen. Ook lekker is deze courgette-galette van van spelt-pizzadeeg met courgettes, geitenkaas, pijnboompitten en eetbare bloemblaadjes. Smullen maar!

Bronnen | libelletv.nl, goedetengezondleven.nl, mareonline.nl
Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant