Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Wortel-kokospuree met warme linzensalade en naanbrood

linzen.jpg

Naan, ‘brood’ in het Perzisch, is het belangrijkste bijgerecht in Centraal- en Zuid-Azië. Het wordt gemaakt van zuurdesem en gebakken in een tandoor of kleioven, waardoor het lekker knapperig van buiten is en zacht van binnen. In de Indiase keuken wordt het gebruikt in plaats van bestek en vandaag kun je de romige wortel-kokospuree en knapperige linzensalade er lekker mee oplepelen. 

Dit heb je nodig:

  • linzen
  • wortels
  • kokosmelk
  • sperziebonen
  • rode paprika
  • rode ui
  • verse koriander
  • naanbrood
  • madras currypasta
  • olijfolie, zwarte peper, zout

Linzen koken

Oven op grillstand op 200°C voorverwarmen. Middelgrote kookpan met voldoende water en 1 tl zout aan de kook brengen en de linzen in ca. 10 min. gaar koken. Water afgieten en linzen opzijzetten.

Groenten voorbereiden

Ondertussen wortels schillen, uiteindes verwijderen, in kleine stukjes snijden. Wortels samen met kokosmelk, 50ml water, snufje zout en peper in een kleine kookpan aan de kook brengen. Vuur verlagen en op middelhoog vuur ca. 10-15 min. licht borrelend gaar koken.

Ondertussen bonen wassen, uiteinden verwijderen en bonen halveren. Paprika wassen, kern verwijderen en in lange reepjes snijden. Ui schillen, halveren en in fijne reepjes snijden. Koriander wassen en grof hakken.

Wortels pureren

Zodra de wortels zacht zijn, eventueel overtollige kokosmelk afgieten, deze wel bewaren. Wortels met de staafmixer pureren en naar wens kokosmelk toevoegen, tot een romige puree ontstaat. Met zout en peper op smaak brengen en warm opzijzetten.

Brood afbakken

Kleine sneetjes in het brood maken, met water besprenkelen en in de oven ca. 6 minuten bakken, tot het brood goed warm is. Uit de oven halen en met grof gehakte koriander garneren.

Groente bakken

Ondertussen een grote pan met 2 el olie verhitten en de bonen, paprika en ui bij middelhoog vuur ca. 3-5 min. braden. Linzen, currypasta en een beetje water toevoegen en in 3-5 min. beetgaar koken. Serveer de groenten op de puree en met het brood.

Eet smakelijk!

Deze en andere gemakkelijke recepten vind je bij Marley Spoon. De verse ingrediënten & lekkere recepten worden dan wekelijks bij jou thuisbezorgd. Handig!

Ook interessant