Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Smullen! Romige tomatenpasta met spek

wo43.jpg

Met pasta kan je eindeloos combineren. In de winter maak je bijvoorbeeld deze heerlijk verwarmende pasta met spek. Binnen 20 minuten heb je een maaltijd op tafel!

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen (ca. 750 kcal p.p.)

  • 400 g penne
  • 5 el olijfolie
  • 200 g ontbijtspek, in repen
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 8 zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 75 g rucola
  • 1 el balsamicoazijn
  • 125 ml crème fraîche halfvet

Zó maak je het!

Kook de penne in ruim water met zout beetgaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak het spek knapperig uit. Voeg de knoflook en de zongedroogde tomaat toe en bak nog 1 min. Schenk de tomatenblokjes in de pan en breng tegen de kook. Kook de pastasaus 5 minuten. Maak intussen de rucola aan met de laatste 3 el olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak. Roer de crème fraîche en zout en peper naar smaak door de saus. Giet de pasta af en schep door de saus. Schep de pasta op 4 borden en serveer met de rucolasalade.

Tip: Lekker met parmezaanse kaas

Eet smakelijk!

Meer winterse pastarecepten?

In Margriet 1 – 2016 lees je nog vijf heerlijke pastarecepten.

 

Ook interessant