2 sjalotten – 1 kg aardperen (ook wel topinamboer) – sap van 1/2 citroen – 200 ml droge witte wijn – 800 ml kippenbouillon – 125 ml demi crème fraîche – peper en zout – 1 pastinaak – 150 gr gemengde bospaddenstoelen – 3 el olijfolie 25 gr boter of margarine
Zo maak je het!
Snipper de sjalotjes. Schil de aardpeer, snijd ze in gelijke stukken en schep om met het citroensap. Verwarm 1 el van de olie in een ruime pan. Fruit de sjalot glazig, bak de aardpeer 2 min. omscheppend mee en blus af met de wijn. Laat 5 min. inkoken en giet dan de bouillon erbij. Laat 20 min. op zacht vuur koken tot de aardpeer gaar is. Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad en klop dan de room erdoor. Snijd de geschilde pastinaak en de paddenstoelen in luciferdunne reepjes. Verhit de boter en de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de pastinaak- en paddenstoelenreepjes knapperig. Maal er ruim peper en zout boven. Schep de soep in kommen en verdeel de topping erover.
Extra informatie
Bereidingstijd: 40 min.
Calorieën: 400
Streep-je-Slank vakjes: 40