Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Met deze groente wordt je pasta romig zónder de calorieën

door-het-toevoegen-van-deze-groente-wordt-je-pasta-gezonder.jpg

Romige pasta’s kunnen ontzettend lekker zijn, maar gezond is natuurlijk anders. Maar wist je dat je die romige saus ook kunt maken door bloemkool toe te voegen? Dat maakt het heerlijke gerecht een stuk lichter én gezonder.

En geloof ons, je gaat het verschil niet proeven.

Pasta Alfredo

Een van de meest populaire pasta’s is pasta alfredo: hier wordt fettuccine gemengd met boter en Parmezaanse kaas. Je hoort het al, dat klinkt als een echte caloriebom. Maar door de saus op basis van bloemkool te maken, creër je wél dat romige effect, maar voeg je niet de extra calorieën toe. Jamie Oliver laat zien hoe het moet.

Recept voor de romige saus van bloemkool

Ingrediënten:

  • 400 gram bloemkool
  • 400 ml melk
  • Een ui
  • Eventueel Parmezaanse kaas

Je maakt de romige bloemkoolsaus als volgt: doe de melk met een gesnipperde ui en de bloemkoolroosjes in een pan, en breng dit aan de kook. Laat dit koken tot de bloemkool zacht is. Mix dit vervolgens tot een zachte saus met een staafmixer of in een blender. Voeg peper en zout naar smaak toe, en klaar! Voor een extra romig en cheesy effect, kun je ook 70 gram kaas aan de saus toevoegen (gebruik gewoon welke jij het lekkerst vindt: Cheddar of Parmezaanse kaas, bijvoorbeeld). Dat maakt het wel meteen een stuk minder gezond, maar je mist in ieder geval de boter die normaal in pasta alfredo gaat.

Koolhydraatarme pasta’s

Wanneer dit recept je wel wat lijkt maar je liever geen koolhydraatarm eet, dan kun je de pasta ook vervangen door een pasta op basis van kikkererwten, linzen of boekweit. Wanneer je extra veel groente binnen wil krijgen, kun je de fettuccine pasta ook vervangen door broccoli spaghetti.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron |Libelle
Beeld |Getty Images

Margriet 51 ligt nu in de winkel!Met deze week: kerstversiering van papier maken, een sterk sociaal netwerk opbouwen, december zónder extra kilo’s, een interview met Trijntje Oosterhuis en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant