Eten

Romige rijst met sinaasappel & sinaasappelsiroop (6 personen)

romige-rijst.jpg

Een tapasmaaltijd wordt helemáál compleet met een Spaans dessert, zoals deze romige rijst met verse sinaasappel en zelfgemaakte sinaasappelsiroop.

Dit recept is goed voor 6 personen.

Dit heb je nodig:

  • 100 g suiker + 2 el extra voor de rijstepap
  • Sap van 2-3 sinaasappels (samen ± 120 ml) + vruchtvlees van 1 sinaasappel, in stukjes
  • 600 ml volle melk
  • ½ vanillestokje, overdwars opengesneden
  • Snuf zout
  • 200 g dessertrijst of risottorijst
  • 125 ml crème fraîche
  • Extra nodig: 6 glazen schaaltjes

En zo maak je het:

  1. Roer de suiker door het sinaasappelsap en kook in een pannetje met dikke bodem op laag vuur in tot een sinaasappelsiroop (± 100 ml).
  2. Laat 5 min. afkoelen.
  3. Verwarm intussen de melk en voeg de 2 el extra suiker, het vanillestokje, het zout en de rijst toe.
  4. Kook onder regelmatig roeren in de op de verpakking aangegeven tijd tot de rijst gaar is.
  5. Meng de crème fraîche door de rijst.
  6. Verdeel een laagje siroop over de bodem van de schaaltjes, verdeel de rijstepap erover, garneer met de sinaasappel en lepel er nog wat siroop over.
  7. Zet tot gebruik in de koelkast.

Bereidingstijd: ± 30 min.

Eetsmakelijk!

Sinaasappelsiroop

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Sinaasappel

Drink je ook wel eens sinaasappelsap bij je ontbijt? Een sinaasappel is namelijk niet alleen lekker bij het ontbijt, maar beschermt ook je imuunsysteem. Verder verlaagt het je bloeddruk, bestrijdt nierstenen, zorgt het voor een goede huid en is het ook goed voor je ogen.

Wil je nog meer weten over waarom sinaasappels zo gezond voor je zijn? Lees hier waarom het zo gezond voor je is.

sinaasappelsiroop

Productie|Colette Beyne
Fotografie|Louis Lemaire
Styling|Silke Visscher
Foodstyling|Yvonne Jimmink
Receptuur|Gees van Asperen
Voor verkoopinformatie|zie inhoud

Borden (Blokker), lepel (Dille & Kamille), schaaltjes (kringloopwinkel)

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 35– 2020Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant