Een tapasmaaltijd wordt helemáál compleet met een Spaans dessert, zoals deze romige rijst met verse sinaasappel en zelfgemaakte sinaasappelsiroop.
Dit recept is goed voor 6 personen.
Dit heb je nodig:
100 g suiker + 2 el extra voor de rijstepap
Sap van 2-3 sinaasappels (samen ± 120 ml) + vruchtvlees van 1 sinaasappel, in stukjes
600 ml volle melk
½ vanillestokje, overdwars opengesneden
Snuf zout
200 g dessertrijst of risottorijst
125 ml crème fraîche
Extra nodig: 6 glazen schaaltjes
En zo maak je het:
Roer de suiker door het sinaasappelsap en kook in een pannetje met dikke bodem op laag vuur in tot een sinaasappelsiroop (± 100 ml).
Laat 5 min. afkoelen.
Verwarm intussen de melk en voeg de 2 el extra suiker, het vanillestokje, het zout en de rijst toe.
Kook onder regelmatig roeren in de op de verpakking aangegeven tijd tot de rijst gaar is.
Meng de crème fraîche door de rijst.
Verdeel een laagje siroop over de bodem van de schaaltjes, verdeel de rijstepap erover, garneer met de sinaasappel en lepel er nog wat siroop over.
Zet tot gebruik in de koelkast.
Bereidingstijd: ± 30 min.
Eetsmakelijk!
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.
Sinaasappel
Drink je ook wel eens sinaasappelsap bij je ontbijt? Een sinaasappel is namelijk niet alleen lekker bij het ontbijt, maar beschermt ook je imuunsysteem. Verder verlaagt het je bloeddruk, bestrijdt nierstenen, zorgt het voor een goede huid en is het ook goed voor je ogen.
Wil je nog meer weten over waarom sinaasappels zo gezond voor je zijn? Lees hier waarom het zo gezond voor je is.
Productie|Colette Beyne Fotografie|Louis Lemaire Styling|Silke Visscher Foodstyling|Yvonne Jimmink Receptuur|Gees van Asperen Voor verkoopinformatie|zie inhoud