Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Romige pasta met knoflook-citroenkip & groentespiesjes

pasta.jpg

Bij deze frisse pasta met room, citroen en kip serveer je spiesen met gegrilde courgette en paprika. Ook koud heel lekker. 

Dit heb je nodig:

-2 kippenpoten met dij
– versgemalen peper,
– zout
– olijfolie om in te bakken
– sap van 1 citroen
– 2 tenen knoflook, uit de pers
– 2-3 takjes tijm
– 1 courgette
– 3 puntpaprika’s
– 2 tl fijngesneden verse oregano
– 300 g gedroogde pasta naar keuze
– 6 el 
mascarpone
– stukje Parmezaanse kaas 
van ± 60 g

Deze boodschappen lekker snel in huis halen? Bestel de ingrediënten voor dit recept op AH.nl

Zo maak je het:

Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C. Wrijf de kip in met peper en zout. Klop 3 el olie, 3 el citroensap, de knoflook en de tijm door elkaar in een schaal en leg de kip erin. Laat 30 min. intrekken. Schaaf 
ondertussen brede linten van de courgette en schep ze om met 3 el olijfolie en 3 el 
citroensap. Doe de kippenpoten over in een braadslede en bak ze 20 min. in de oven. Leg de paprika’s erbij en rooster ze 
± 20 min. mee.

Neem de braadslede uit de oven en laat alles afkoelen. Pel de paprika (het velletje laat nu heel makkelijk los), verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in brede repen. Marineer ze in 2 el olijfolie en de oregano. Bestrooi met zeezout. Pluk het kippenvlees van de botjes. Leg de courgetterepen in de braadsappen van de kip en hussel goed om. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen 
op de verpakking, giet af en schep er de mascarpone, het kippenvlees en citroenrasp naar smaak door. Breng op smaak met peper en zout. Rijg de gemarineerde groenterepen aan spiesjes en serveer ze bij de pasta. Schaaf Parmezaanse kaas erover.

Bereidingstijd: ± 1 uur + 30 min. marineren + 1 uur afkoelen

productie: colette beyne. styling: judith baehner. fotografie: eric van lokven. bereiding: goran todorovic. receptuur: gees van asperen.

M28 Cover V2Dit recept komt uit Margriet 28 (2016). Hierin vind je nog veel meer heerlijke recepten. Dit extra dikke zomernummer nabestellen? Dat doe je via Tijdschrift365

Ook interessant