Dat wordt smullen: zo maak je deze romige garnalensoep
Redactie Margriet | 14 maart 2020
Romige garnalensoep is een heerlijke soep die leuk is om uit te delen. Rondom de basis van deze soep zet je kommetjes met gepocheerde kabeljauw, knoflookgarnalen, geroosterd brood en pittige knoflookmayonaise neer, zodat iedereen zijn of haar favoriete soep kan samenstellen.
En het fijne is: deze soep staat in slecht 25 minuten bij jou op tafel!
Dit heb je nodig (4 personen):
2x 400 ml romige garnalensoep (garnalenbisque)
± 300 g kabeljauw, in grove stukken
100 ml witte wijn
2 el milde olijfolie om in te bakken
200 g gepelde grote garnalen, vers of diepvries, ontdooid
scheutje olijfolie met rode peper
6 sneden pain de campagne
potje rouille (pittige knoflookmayonaise)
½ bosje bladpeterselie, grof gesneden
versgemalen peper
Bereidingswijze romige garnalensoep:
Bereid de soep volgens de aanwijzingen.
Pocheer de kabeljauw 10-12 min. in de bisque en schep de vis met een schuimspaan uit de pan. Houd warm.
Schenk de wijn bij de bisque en laat 5 min. zachtjes koken. Houd warm.
Verhit de olie en bak hierin knoflook omscheppend 1 min.
Bak de garnalen omscheppend mee tot ze roze kleuren. Zet de pit uit en roer er olie met rode peper naar smaak door.
Rooster het brood en snijd schuin door.
Doe de kabeljauw, de chiligarnalen, de rouille, de peterselie en de olie met rode peper in kommetjes en zet ze samen met het brood en de pepermolen op tafel.
Schep de soep in diepe borden en laat iedereen zijn of haar favoriete soep samenstellen.
Ziet er goed uit!
Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maaike van Haaster
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-05. Je kunt deze editie nabestellen via Magazine.nl.